Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Nadira Kadirova tartışması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeler sırasında HDP’li Pekgözegü, AK Parti Milletvekili Şirin Ünal'ın evinde ölen Nadire Kadirova’nın güvencesiz çalışıp çalışmadığının tespitini istedi. Ünal ‘Allah bu tür acıları size de yaşatsın’ diye yanıt verdi

Fotoğraf: AA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2020 yılı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeler sırasında AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın evinde intihar ettiği iddia edilen Nadira Kadirova’nın ölümü gündeme geldi.

Ünal'ın komisyon divanında görev almasından rahatsız olduğunu söyleyen HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, Kadirova’nın güvencesiz çalışıp çalışmadığının da tespit edilmesi gerektiğini belirtti.

‘Allah bu tür acıları size de yaşatsın’

Komisyonu yöneten Ünal ise Pekgözegü'nün açıklamalarına şu sözlerle yanıt verdi:

Sayın vekil kişilik haklarıma saldırdığı için kendisini şiddetle  kınıyorum. Anayasaya göre savcılık soruşturmasının gizliliği ilkesi vardır. Sayın vekil beni ve ailemi küçük düşürmeye çalışmıştır. Bu konuda soruşturma devam ediyor. Milletvekili dokunulmazlığımı bir kenara bırakarak aile fertlerimle birlikte hem polise hem de savcılığa ifademi verdim. Savcılığın yapacağı açıklamayı bekliyoruz. Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine sabırlar diliyorum. Şu ana kadar bana gelen bilgilere göre olay tamamen bir intihardır. Şizofrenik belirtileri vardı. Biz savcılığımızın vereceği kararı bekliyoruz, ona uyacağız. Ben şunu söylemek istiyorum; Allah bu tür acıları inşallah size de yaşatsın.

Bazı milletvekillerinin, Ünal'ın "Allah bu tür acıları inşallah size de yaşatsın" açıklamasına tepki göstermesi üzerine Ünal, oturama ara verdi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU