Tiyatronun Yıldız'ı son yolculuğuna uğurlandı

Levent Afet Yolal Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Kenter'in naaşı Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi

Yaşamını yitiren 91 yaşındaki usta tiyatrocu Yıldız Kenter, son yolculuğuna uğurlandı.

Levent Afet Yolal Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Kenter'in naaşı Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cenaze törenine sanatçının ailesinin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Prof. İber Ortaylı, Berhan Şimşek, Orhan Gencebay, Mahsun Kırmızıgül, Nuri Alço, Erol Evgin, Bedri Baykam, Ali Poyrazoğlu, Ferhan Şensoy, Cengiz Bozkurt ve Fırat Tanış'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Yıldız Kenter'in yeğeni, Müşfik Kenter'in kızı Elvan Kenter, cenaze töreninden sonra yaptığı açıklamada, Türk tiyatrosunda bir devrin, babası ve halasının vefatıyla kapandığını ifade ederek, "Çok üzgünüm, yüreğim yanıyor. İnşallah yetkililerin söylediği gibi bu değeri koruyabilirlerse devam ettirebilirlerse bizim için en önemli şey bu." dedi.

yıldız kenter.jpg
Fotoğraf: AA


Törene katılan tarihçi Prof. İlber Ortaylı da Yıldız Kenter'in tiyatroyu tiyatro yapan bir büyük sanatçı olduğunu belirtti. Ortaylı, şunları söyledi:

Kendi özel tiyatrosunu kurması bir yana, Batı edebiyatı, Batı dilleri ve konservatuvar hocalığıyla onun kaybı bir çöküş tabi. İnşallah yerini yenileri alacaktır. Ölüm mukadderat.

Kenter'in kendisini Londra'dan Türkiye'ye davet ettiğini söyleyen oyuncu Cengiz Bozkurt ise, "Her zaman güzel anılacak bir ustayı kaybettik, üzerimizde emeği çoktur. Burada karşınızda bulunmama vesile olmuş insandır. Çok güzel anılacak. Öğrencilerinin de onun yolundan gideceğine inanıyorum." diye konuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU