Faslı anne-baba, tecavüze uğrayan kızlarını 20 yıl boyunca ahıra hapsetti

Marakeş’te polisin eve yaptığı bir baskında 20 yıldır anne-babası tarafından bir ahırda esir tutulan 45 yaşındaki kadın kurtarıldı

Faslı anne-babanın kaldığı ev. (Fas/Marakeş)

İhbar üzerine Keft el Berha kentindeki bir eve baskın düzenleyen Marakeş polisi, 20 yaşından beri ebeveynleri tarafından tutsak alınan ve çeşitli işkencelere maruz kalan kadını kurtardı. Polis, anne babayı gözaltına aldı.

Emniyet güçlerinden yapılan açıklamada özgürlüğü elinden alınan kadının seneler önce tecavüze uğradığı, anne-babasının onu esir etme sebebinin bu olabileceği belirtildi.

Yerel kaynaklardan aktarılan bilgiye göre kadının 20’li yaşlardan beri evin yanındaki bir ahırda tutsak edildiği ve şu an 45 yaşında olduğu tespit edildi.

Polis olayla ilgili detay vermezken, kadının anne-babası tarafından 20 yıl boyunca esir tutulmasıyla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

 

Yerel basının iddiasına göre anne-babanın komşuları durumu biliyordu. Özellikle hayvan satın almak için ahıra giren tüccarların durumu fark ettiği ancak polise bildirmediği ortaya atıldı.

Son olarak yine hayvan bakmak için ahıra giren birinin durumu fark ederek polise ihbar ettiği belirtildi.

45 yaşındaki kadının fizyolojik ve psikolojik  tedavi altına alındığı belirtilirken, anne-babasının gözaltına alındığı ifade edildi.

DAHA FAZLA HABER OKU