Kılıçdaroğlu’nun raporlarını beğenmediği milletvekilleri ikinci kez aynı illere gönderiliyor

CHP, 24 ilde geçen Eylül’de yapılan çalışmayı yenilemek için milletvekillerini yeniden görevlendirdi. İddialara göre Kılıçdaroğlu, ilk raporları yeterli bulmadığı için çalışma yenilenirken, milletvekilleri “Örgüte değil halka gidin” diye uyarıldı

Fotoğraf: İHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile geçen 11 Eylül 2019 tarihinde CHP’nin zayıf olduğu veya oyunu artırması muhtemel 24 ilde çalışma yapmak üzere milletvekili heyetleri belirlenmişti.

Talimat doğrultusunda görevlendirilen milletvekilleri belirtilen illere giderek incelemede bulunmuş ve bunları raporlaştırarak partiye sunmuştu.

Ancak ilk çalışmanın üzerinden neredeyse iki aylık bir süre geçmesine karşın 18 Kasım 2019 tarihinde CHP TBMM Grup Başkanvekiliği’nden milletvekillerine gönderilen yazıda çalışmanın yenileceği belirtildi.

Üstelik geçen sefer çalışmaya katılan aynı milletvekilleri aynı illerde görevlendirildi.

chpli.jpg
Milletvekilleri ve görevlendirildikleri iller / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Kılıçdaroğlu ilk raporlarda “Aradığımı bulamadım” demiş

Parti içinden edinilen bilgiye Kılıçdaroğlu’nun çalışmanın yenilenmesini istemesinde ilk gelen raporları yeterli bulmaması etkili oldu.

İlk gelen raporların daha çok parti teşkilatlarını veya CHP’ye yakın STK’lara yapılan  ziyaretlerde edinilen bilgileri içerdiği, bundan dolayı Kılıçdaroğlu’nun “Beklentimi karşılamıyor. Aradığımı bulamadım” dediği öne sürüldü.

Kılıçdaroğlu’nun CHP’lilerden ziyade o illerdeki farklı kesimlerin görüş ve önerilerini içeren bir çalışma istediği için çalışmanın yenilenmesi kararı alındığı kaydedildi.

İşte o 24 il

Yapılan yeni görevlendirmede milletvekillerinin yeniden giderek çalışma yapacağı 24 il şöyle sıralandı:

Buna göre göre Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Çorum, Düzce, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak ve Yozgat.

“Örgütten çok STK’ları, kanaat önderlerini ziyaret edin

Grup Başkanlığında milletvekillerine gönderilen görevlendirme yazısında yeni yapılacak çalışma için şu uyarı da dikkat çekti:

“Milletvekillerimizin çalışmalarını örgüt ziyaretlerinden çok bölgede etkili sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri üzerinde yoğunlaştırmaları sivil toplum örgütleri ile kanaat önderlerin iletişim bilgilerine mutlaka raporlarında yer vermeleri önem taşımaktadır.”

chpli.jpg
CHP'li milletvekillerine gönderilen yazıda talep edilen hususlar belirtildi / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Milletvekillerinden yol haritasını belirlemeleri istendi

Ayrıca yazıda milletvekillerinden görev yapacakları illerde tespit etmeleri gereken hususlar şöyle sıralandı.

Bölgenin genel ve ekonomik durumu

Bölgedeki siyasi iklim ve önümüzdeki dönemde halkın siyasi eğilimlerinin değiştirilmesi konusunda izlenmesi gereken yol haritası

Bölge halkının siyasi iktidardan başlıca şikayet konuları

Yürütülen parti politikalarının bölge açısından CHP’yi güçlü ve zayıf kılan unsurlarının neler olduğu

Bölge halkının temel sorunları ve CHP’den beklentileri

Bölgede söz sahibi olan ve temasa geçilmesi öneriler kanaat önderlerinin listesinin ve iletişim bilgilerinin tespiti ile bu kanaat önderleriyle görüşme yapılması durumunda ele alınması gereken başlıca konular.

Yazıda milletvekillerinden tespitlerini bir rapor halinde ve bir iki sayfalık özetleri de yer alacak şekilde en geç 9 Aralık 2019 tarihine kadar gruba teslim etmeleri de istendi

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU