Saadet Partisi, iki yaşından küçük çocuğu olan çalışan annelere maddi destek verilmesine karşı

Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı: Bizim bu projeye itirazımız var

Fotoğraf: Saadet Partisi

Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’nın Avrupa Birliği destekli “iki yaşından küçük çocuğu olan çalışan annelere maddi destek vermesine” tepki gösterdi.

Milli Gazete’nin aktardığına göre Asiltürk “Bakanlığın asli vazifesi çocuğu ve kadını korumaktır. Ama görüyorum ki, 0 ile 24 aylık özel dönemine getirilen bu hizmet, bu yaştaki çocukları annesinden ayırmaktadır. Bizim bu projeye itirazımız var” dedi.

Kadının hayatın her alanında üretime katkı sağlaması görüşünü savunduklarını söyleyen Asiltürk, şöyle devam etti:

Benim burada dikkati çekmek istediğim husus şudur; söz konusu süreçte çocuğun anneyle birlikte vakit geçirilmesi gerekiyor. Çünkü bu çok özel bir zaman dilimidir. Bakanlığın işi çocuk korumak ise en kıymetli yaş aralığı olan 0 ile 3 yaş arasındaki çocukların annesiyle vakit geçirmesini sağlaması gerekiyor. Bakanlığın asli vazifesi, çocuğu ve kadını korumaktır. Ama görüyorum ki, 0 ile 24 aylık özel dönemine getirilen bu hizmet bu yaştaki çocukları annesinden ayırmaktadır. Biz bunu çok tehlikeli buluyoruz.

Bakanlık tarafından başlatılan projenin tekrar gözden geçilmesi gerektiği görüşünü dile getiren Asiltürk, “Bu projenin Avrupa Birliği destekli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bu projeyle çocuk ve anne arasında iletişimin sekteye uğradığını düşünüyorum. Hatta bilinçli olarak bu projenin uygulandığını görüyorum. Bu noktada itirazlarımızı kamuoyuna getirmeye devam edeceğiz. Bu dilim sadece çocuk için değil, annesi için de çok önemlidir. Kimsenin anneyi çocuğundan ayırmaya hakkı yok. Çünkü aile bizim için çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU