Külliye'ye tartışılacak iki atama... Bir bakan eşi ve Necip Fazıl'a "faşist" diyen yazar da listede

Cumhurbaşkanlığı atamaları Resmi Gazete’de yayılandı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun eşi Hülya Çavuşoğlu Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu üyesi oldu. Edebiyatçı Rasim Özdenören de Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu üyeliğine getirildi

Cumhurbaşkanlığı atamalarına ilişkin kararlar bugün Resmi Gazete’de yayınlandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun eşi Nigar Hülya Çavuşoğlu Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu üyesi olarak atandı.

Bu kurul, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nu (KGK) yönetmek amacıyla kuruldu.


KGK, bağımsız denetçiler ile bağımsız denetim kuruluşlarına yetkilendirme çalışmaları yürütüyor. Finansal tabloların uluslararası standartlara uyumlu TMS’leri oluşturmak ve yayımlamakla da görevli olan kurul, işlem hacimleri, istihdam ettikleri çalışan sayısı gibi ölçütlere göre kamu yararını ilgilendiren kuruluşları belirliyor. Yönetmeliğe göre “haftada en az bir gün” toplanan bu kurul, KGK’nın faaliyetlerini düzenliyor. Çavuşoğlu'nun Avrupa Birliği uzmanı olduğu biliniyor.


Özdenören de politika kurulunda

Yazar Rasim Özdenören ise Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyesi olarak atandı. 1940 doğumlu Özdenören gazetecilik ve hukuk eğitimleri almıştı. 1967 yılında Devlet Planlama Teşkilatı’na (DPT) giren Özdenören bu kurumda Genel Sekreterlik yaptı. Uzun bir süredir edebi eserler kaleme alan Özdenören, Necip Fazıl hakkında “faşist” nitelemesi yapmasına rağmen Star gazetesinin Necip Fazıl adına verdiği ödülü alması ünlü şairin ailesinde infiale neden olmuştu. Necip Fazıl’ın ailesi konuyla ilgili Erdoğan’dan randevu istese de bu taleplerine bir cevap alamamışlardı.
 

DAHA FAZLA HABER OKU