Akif Beki: TRT’nin yaptığını Çorumlu yapmaz

Karar yazarı: TRT; siyasi görüşüne, partisine bakılmadan herkesten alınan vergilerle yapıyor o yayınları

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, muhalefetin iktidara yönelttiği suçlamaları çürütmeye çalışan Doğrusu Ne programını köşesine taşıdı.

Beki, “TRT’nin yaptığını Çorumlu yapmaz” başlıklı köşe yazısında şöyle yazdı:

İlk kez Türkiye-İzlanda maçı öncesinde denk geldim. İstanbul boğazındaki imar yetkisinin İBB'den alınıp Cumhurbaşkanlığına bağlanacağına dair iddiaları çürütmenin gayreti içindeydi.

Yalnız, bunu AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanlığının yerine geçerek yapıyordu. İktidar ağzıyla muhalefete söylenmek üzerine kurulu bir dosyaydı.

Programın tek taraflı görüşleri izleyiciye sunduğunu belirten Beki özetle şunları yazdı:

Var mı öyle yağma; iki tarafı da dinledikten sonra kimin haklı, kimin haksız olduğuna karar vermeyi izleyicinin takdirine bırakacak değiller ya!...

Şansa havale edilemeyecek kadar mühim iş. İzleyici jürisi adına son hükmü de onlar veriyor. Tabii ki muhalefetin her zamanki gibi yalan söyleyip iftira attığını, iktidarınsa yine doğrudan şaşmadığını tespitle galibi ilan ediyorlar.

Velev ki dedikleri gibi olsun...Muhalefete karşı iktidarı savunmak, cevap yetiştirmek, iddialarını çürütmek TRT'ye mi düşer?

Aile şirketine bağlı bir özel TV kanalı olsa kim karışır, beğenmeyen izlemez. İsterse siyasi polemiklerde taraf tutar, isterse bir partiye borazanlık yapar, isterse baştan sonra zangoçca partizan çığırtkanlık hizmeti verebilir.

Ama TRT; siyasi görüşüne, partisine bakılmadan herkesten alınan vergilerle yapıyor o yayınları. Hangi kitaba sığar!

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU