Emirates, 50 Airbus jeti için 16 milyar dolarlık satın alma sözleşmesi imzaladı

Dünyanın en büyük uzun mesafe taşıma sistemlerine sahip Emirates, 16 milyar dolarlık 50 Airbus A350 jeti için satın alma sözleşmesi imzaladı

Şirket açıklamayı bugün Dubai'de düzenlenen havacılık fuarında yaptı (AFP)

Emirates bugün yaptığı açıklamada, A380 süperjumbo jet siparişlerini iptal ettiğini duyurmasının ardından, filoyu yeniden düzenlemek amacıyla 50 Airbus 350 Widebody jeti için 16 milyon dolarlık satın alma anlaşması imzaladığını duyurdu. 

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed El Maktum, “16 milyon dolarlık 50 Airbus 350 aldığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyorum” dedi. Dubai Airshow’da düzenlenen basın toplantısında El Maktum, teslimatın Mayıs 2023’te başlayıp 2028'e kadar devam edeceğini belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirket ayrıca şubatta 30 A350 ve 40 A330Neo satın almaya yönelik yapılan anlaşmanın ana hatlarının değiştirildiğini ifade etti. El Maktum anlaşmanın pek çok seçeneğin ve kendi filo planlarının incelenmesinin ardından gerçekleştirildiğini belirtti. 

Ortadoğu’nun en büyük uçak şirketi Emirates, bu ay işletim maliyetlerinin ve yakıt ücretlerinin düşmesiyle karlarının yarıyılda neredeyse üç katına çıktığını açıkladı.

Avrupalı havacılık şirketi Airbus'ın CEO’su Guuillaume Faury de, “Bu Airbus için çok güzel bir haber. Emirates’in Airbus 350’yi tercih etmesi çok gurur verici” dedi. 

AFP'den yararlanılmıştır

DAHA FAZLA HABER OKU