İmamoğlu: Yap-boza izin vermeyip, şehre ihaneti önleyeceğiz

Seçim vaatleri arasında bulunan İstanbul Turizm Platformu’nu hayata geçiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hiçbir hamasi kararı sürecin içine dahil etmeyerek turizm sektöründeki herkesin sesine kulak vereceklerini söyledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu.. / Fotoğraf: İBB Basın Birimi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim vaatleri arasında bulunan İstanbul Turizm Platformu’nu tanıttı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde, “İstanbul Senin Turizm Geleceğin” başlığıyla düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan İmamoğlu, Turizm Platformu benzeri oluşumları farklı sektörler için de kurgulayacaklarını belirtti.

Turizm sektöründe faaliyet gösterecek platformu çok önemsediklerini ifade eden İmamoğlu, toplantının düzenlendiği 18 Kasım gününe atıfta bulunarak, şunları söyledi:

Çünkü hayatımın en önemli imzasını da bugün attım. 18 Kasım’da evlenmiştim. Çeyrek yüz yıla doğru gidiyor. 24’ncü yılında. Ben, koordine etmeyi ve bir araya getirmeyi de severim. Çünkü bugün ayrıca eşimin doğum günü. Benden herhalde bu kadarını beklemiyordunuz; ama bir de bugün oğlumun doğum günü.

İmamoğlu, toplumun, şehrin, mutlu ve huzurlu olması gerek her şeyi yapacaklarını etti. 

Turizmin İstanbul için lokomotif olacağını söyleyen İmamoğlu, bu nedenle sektör için master planını hazırlanmasının şart olduğunu vurguladı.

Ekrem İmamoğlu, şunları kaydetti:

Bu sektör, hiçbir sektöre benzemez. Yani ara ürünü yok. Bu vatandaş üretiyor ve kendini dünyaya tanıtıyor. O bakımdan çok önemli. Bu noktada herkesin kendisine dikkat etmesi gereken de bir sektör. Her sektörün dertlerine kulak veren bir yönetim olacağız demiştik. Dolayısıyla, turizm sektöründeki herkes birine ulaşmak istiyor, biriyle beraber hareket etmek istiyorsa, İstanbul’da onun tek bir adresi var; o da İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Biz, katılımcı bir sistem koordine edeceğiz demiştik. Bir master plan yapacağız demiştik ve bunu ortak akılla yapacağımızı söylemiştik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu konuda en üst düzey seviyede moderatörlük görevini yerine getirecek.

 

7ef1eb89-92ad-49ef-a43b-7c0933609b72.jpg
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuştu / Fotoğraf: İBB Basın Birimi 

 

“Sektöre stratejik bakıyoruz”

İstanbul için 2050 vizyonu çalıştıklarını belirten İmamoğlu, turizmin bunun bir parçası olduğunu anlattı.

“Elbette sürece stratejik bakacağız” diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

Elbette global rekabeti doğru anlayacağız. Veriyle analizle karar alacağız. Hiçbir hamasi kararı bu sürecin içine dahil etmeyeceğiz. Sektörün içindeki herkesin sesine kulak vereceğiz. Bu ortak akılla uzun vadeli kararlar alacağız. Yap-boza asla izin vermeyeceğiz. Hangi hususta olursa olsun. Bugün kentsel tasarımda şikayet ettiğimizi her konunun temel sebebi yap-boz, kişiye göre karar. Kim geldiyse, onun keyfine göre karar ya da kim geldiyse onun siyasi anlayışına göre karar. Bütün bunlar ülkenin ve şehrin stratejik süreçlerini sıkıntıya uğratan konulardır. Asla yap-boza izin vermeyeceğiz. Bu kararları uyguladığımız takdirde çok net; asla bu şehre ihanet edilmesine fırsat vermemiş olacağız.

 

Independent Türkçe, Ajanslar  

DAHA FAZLA HABER OKU