Marilyn Monroe ışıldayan cildini bu ürüne borçluymuş

Sınıf arkadaşı Monroe'nun "ışık saçan cildinin" sırrını açıkladı

Monroe, cilt bakım kremleri, zeytinyağı ve vazelin kullanıyordu (20th Century Fo)

Marilyn Monroe dünyadaki en kaliteli cilt bakım ürünlerine ulaşabiliyor olsa da, cildini parlak tutan bir kozmetik markasına güvendi.

Monroe'yla aynı oyunculuk okuluna giden aktris Renée Taylor'a göre Monroe'nun çok özel bir cilt nemlendirme alışkanlığı vardı ve bu alışkanlık bol miktarda vazelin içeriyordu.

Taylor sınıf arkadaşının güzellik konusundaki püf noktasını New York'taki Lee Strasberg Tiyatro ve Film Enstitüsü'nün (Lee Strasberg Theatre & Film Institute) 50. yıl dönümü kutlamasında konuşurken anımsadı.

Page Six dergisine göre Taylor, "Marilyn Monroe gördüğüm en parlak cilde sahipti" dedi.

Bir gün sınıfa Lee Strasberg'le birlikte geldi ve ben de ne yaptığını sormak zorundaydım. Marilyn bana şöyle dedi: 'Her sabah tüm vücudumu vazelinle ovuyorum ve sonra üç saatlik sıcak bir sıcak banyo yapıyorum. Cildime ışıltılı bir parlaklık veriyor.'

Ancak Taylor, bu teknikle şansının yaver gitmediğini söyledi.

Böylece ben de denedim. Neredeyse boğuluyordum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Modelin Active Phelityl Cream adındaki nemlendiriciye de güven duyduğunu açıklayan dermatoloğu Erno Laszlo, Monroe'nun vazelinle yıkanmaya ek olarak makyajdan önce bu ürünü kullandığını ve böylece her zaman canlı bir görüntüye sahip olduğunu söyledi.

Vogue'a göre cildini sağlıklı ve parlak tutmak isteyen Monroe'nun rutin cilt bakımı ayrıca Pond'un soğuk krem temizleyicisini, Elizabeth Arden'in Eight-Hour kremini ve zeytinyağını da içeriyordu.

1962'de 36 yaşındayken hayatını kaybeden model ayrıca cildini güneşten uzak tutuyordu çünkü "yanık tenin daha çekici… ya da daha sağlıklı" olduğunu düşünmüyordu ve "bütünüyle sarışın hissetmekten" hoşlanıyordu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU