İstanbul BBSK’dan 7 günde 113 madalya 2 kupa

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (İstanbul BBSK) sporcuları geçtiğimiz hafta ulusal ve uluslararası alanda toplam 113 madalya elde etti. İstanbul BBSK güreşçileri grekoromende Türkiye şampiyonu, serbest stilde ise Türkiye ikincisi oldu

Fotoğraf: Independent Türkçe

Türk sporunun alt yapı fabrikası İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, ulusal ve uluslararası alanda madalyaları topladı. 

11-17 Kasım tarihleri arasında çıktığı müsabakalarda toplam 113 madalya kazanan sporcularımız ayrıca bir şampiyonluk ve bir ikincilik kupası elde etti. 

İstanbul BBSK sporcuları, bu tarihler arasında; güreş, halter, tekvando, özel sporcular yüzme, paralimpik yüzme, artistik buz pateni, senkronize buz pateni ve karate branşlarında uluslararası ve ulusal müsabakalara çıktı.

 

Güreş.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Güreşte zirve İstanbul BBSK'nın

İstanbul BBSK, Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) tarafından Ankara’da düzenlenen Grekoromen ve Serbest Güreş Süper Ligi finallerine damga vurdu. 

Grekoromen Süper Ligi finalinde ASKİ ile karşılaşan İstanbul BBSK, üst üste 2., toplamda 15. Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. Serbest Süper Ligi finaline kalan ve İller Bankası ile karşılaşan kulüp ise Türkiye ikinciliği elde etti.

Tekvandoda Burak Ekinci Avrupa üçüncüsü 

Antalya'da düzenlenen İşitme Engelliler Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda Burak Ekinci bronz madalya kazandı.

Bosna Hersek’te düzenlenen Sarajevo Açık Yüzme Turnuvası’nda, Özel Sporcular Milli takımı adına yarışan Ali Şirolu, 3 birincilik, 1 ikincilik madalyası elde etti.

 

daniyar.jpg
Daniyar İsmayilov / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Halterde Daniyar 3 altın ile şampiyon

Gaziantep'te düzenlenen Uluslararası Naim Süleymanoğlu Halter Turnuvası'nda yarışan Daniyar İsmayilov, koparmada 157 kg, silkmede 190 kg, toplamda ise 347 kg kaldırarak 3 altın madalya ile şampiyon oldu.

 

42250.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Paralimpik Yüzme Takımı'ndan 90 madalya

İstanbul BBSK yüzme takımı, 20 sporcuyla katıldığı Osman Çullu Bedensel Engelli Yüzme Milli Takımı Seçme Yarışları'nda 39 Altın, 27 Gümüş, 24 Bronz olmak üzere toplam 90 madalya kazandı.

 

buz pateni.jpeg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Kulüp ayrıca, Artistik Buz Pateni Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ümitler Şampiyonası'nda 1 gümüş, 3 bronz madalyanın sahibi oldu.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından İzmir’de düzenlenen Senkronize Buz Pateni yarışmasında  junior takımı 1 altın madalya kazandı.

İstanbul BBSK sporcuları, Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası'nda 2 altın, 4 gümüş, 4 bronz madalya elde etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU