Aksaray'da otizmli çocukların yuhalandığı iddialarının ardından okul müdürü ve yardımcısı yöneticilik görevinden alındı

Milli Eğitim Bakanlığı, Aksaray'daki Mehmetçik İlkokulu’nda otizmli çocuklar ve ailelerine yönelik tepki gösterildiği iddialarının ardından olayda sorumluluğu olduğu düşünülen okul müdürü ve yardımcısının yöneticilik görevinden alındığını açıkladı

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Aksaray'da otizmli öğrencilerin yuhalanması olayında sorumluluğu görülen okul müdürü ve yardımcısının yöneticilik görevinden alındığını bildirdi.

6 Kasım'da Aksaray’da Mehmetçik İlköğretim Okulu’nda özel eğitim sınıfında öğrenim gören otizmli çocukların diğer çocukların velisi olduğu belirtilen kimi kişilerce yuhalandığı iddiası gündeme geldi.

Olayda sorumluluğu olduğu iddia edilen okul müdürü Kuddusi Kurt ve yardımcısı bugün (18 Kasım 2019) maarif müfettişlerinin teklifi doğrultusunda "yöneticilik" görevlerinden alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aksaray'da bulunan Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda velilerin, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep ettiği ve okulun çıkış saatinde bir araya gelen velilerin otizmli çocukları yuhaladığı iddia edilmişti.

Olayın gündeme gelmesinin ardından bakanlık tarafından soruşturma başlatılmış, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise, “Olayın tüm yönlerinin aydınlatılması için bir müfettiş grubu görevlendirdik” demişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU