Fehmi Koru: 11 yaşındaki çocuk intihar etmiş olabilir mi?

Koru: “İntihar etti” denilmesi için kapınızın önüne bırakılan -ya da öyle olduğuna inandığınız- sizin çocuğunuz olsaydı ne yapacak idiyseniz, Rabia’nın ailesi de onu yapıyor işte

Fotoğraf: Twitter

Fehmi Koru: 11 yaşındaki çocuk intihar etmiş olabilir mi?

Gazeteci yazarı Fehmi Koru, Giresun’daki şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan’ın ölümünü yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koru, kişisel bloğunda “Bir çocuk intihar etmiş diyenler.. Bu konuyu 1,5 yıl gecikerek ele aldığım için mahçubum…” başlıklı yazısında dosyayı kapatmak isteyenler için sakıncalı durumlar olduğunu belirterek şunları yazdı:

‘İntihar’ değilse ne olmuş olabilir?

Bu soruya ailenin verdiği bir cevap var ve o cevap olayın üzerindeki sis perdesini ve dosyanın neden bu kadar çabucak kapatılmak istenmesini de açıklıyor. 

O açıklama işin içine siyasi kişilikleri soktuğu için yerelden genele siyasi çevrelerden tepki çekiyor.

Bir senaryoya karşı bir başka senaryo o. ‘İntihar’ diyenlere karşı, aracın sürücüsünün bir siyasi kişiliğin akrabası olduğu senaryosu…

İlk senaryo mantıksız ikinci senaryo mantıklı görünse bile gerçeğin ne olduğu ancak konunun üzerine bütün yönleriyle gidildiğinde ortaya çıkabilir. İlle o iki senaryodan birini kabul etmek zorunda değiliz yani.

Fakat konu şimdiki haliyle kalırsa, Eylesin halkı hangisine inanırsa inansın, konu çoktandır ülke genelinin gündemine girdiği için, Türkiye halkı ikinci senaryonun gerçeği yansıttığına inanır hale geliyor.

Dosyayı bir an önce kapatmak isteyenler açısından esas bu durum sakıncalı.

Yapılması gereken, aileyi ve inanılması istenen senaryoyu kabule zorlananları tatmin edecek bir geniş soruşturmadır. Bu sebeple de Rabia’nın ölümünü araştırma dosyası yeniden açılmalı, ‘intihar’ dışındaki iddiaların geçerliliği de sorgulanmalıdır. 

Günümüz adli tıp teknolojisi gerçeği ortaya çıkaracak seviyededir.

Üzerinden uzun yıllar -40, bazen 50 yıl- geçmiş faili hala meçhul cinayetler bile, yeni teknoloji sayesinde, fail/ler/e kavuşturulabiliyor bugün; 1,5 yıl öncesine ait Rabia dosyasının öncelikle aileyi rahatlatacak kesinlikte bir sonuca ulaştırılması çok daha kolaydır.

İsmi de anılarak suçlanan araç sürücüsünün o sırada nerede olduğu cep telefonu kayıtlarından tespit edilebileceği gibi, eğer gerçekten çarpma olmuşsa, bunun araçta bırakmış olacağı zedelenmenin giderilmesi de yeni tanıkların bulunmasına yol açabilecektir. Eylesin’de kaç oto tamircisi vardır ki?

Üzerine gerçeği bulma amacıyla gidildiği anlaşılınca, olayın sessiz kalmış tanıklarının da ortaya çıkması beklenebilir.

“İntihar etti” denilmesi için kapınızın önüne bırakılan -ya da öyle olduğuna inandığınız- sizin çocuğunuz olsaydı ne yapacak idiyseniz, Rabia’nın ailesi de onu yapıyor işte.

[Bu son cümlemin muhatabı, ithamların odağındaki siyasi kimlikli kişilerdir.]

Rabia Naz dosyası yeniden açılmalıdır.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU