Siyaset EYT’yi tartışıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT ile ilgili “seçim kaybetsek de yokum” açıklaması siyasetin gündemindeydi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Emekliliklte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yaptığı açıklama, EYT’yi siyasetin gündemine daha çok soktu.

İstanbul’da katıldığı bir törende konuşan Erdoğan, “Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik.  İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler” dedi.

“Arkadaşlarıma söylüyorum, beni bu yola asla teşvik etmeyin” diyen Erdoğan açıklamalarını bir adım ileri taşıyarak illetimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor, bizdeki bazı köhne zihniyetler sistemi çökertmek için hinlik peşinde koşuyor” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


CHP: EYT'lilerin sorunlarını çözeceğiz

Erdoğan’ın bu sözlerinden sonra bir açıklama yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “EYT’liler hiç meraklanmasınlar, onların sorunlarını çözeceğiz. Erdoğan ve iktidarı, Türkiye’nin bugüne kadarki hiçbir sorununu çözmedi, tam tersine sorun üretti” dedi.

HDP, bütçeyi işaret etti

EYT’lilere bir destek de HDP’den geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini eleştirdi. 

Temelli, “Sen iktidarı kaybettin. Biz EYT’lilerin de, yoksulların da, işsizliğin de çözümünü bulacağız. Çare halktır, bütçe savaşa değil bütçe barışa, eğitime, sağlığa ayrılmalıdır” şeklinde konuştu.

 


İYİ Parti daha önce EYT ile iligli TBMM’ye önerge verse de bu teklif reddedilmişti.

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, “EYT’deki E ‘erken’ demek değildir” diyerek şu ifadeleri kullandı: “Erken emekli olmak istemiyorlar, hak istiyorlar sadece.”

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU