Hong Kong’da göstericiler güvenlik görevlilerine okla karşılık verdi, 1 polis yaralandı

Hong Kong’da sakin geçen cumartesinin ardından göstericiler yeniden meydanlara çıktı. Protestocular kendilerine müdahale eden polise okla karşılık verdi. Olaylarda okla vurulan bir polis yaralandı

Fotoğraf: Reuters

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde suçluların Çin’e iadesini içeren yasa teklifine tepkiler nedeniyle başlayan, teklifin geri çekilmesine rağmen devam eden gösteriler, bir kez daha polis ve protestocuları karşı karşıya getirdi.

Sakin geçen cumartesi günün ardından bugün yeniden başlayan eylemlerde gösterilerin adresi Polytechnic Üniversitesi oldu.

2.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Sabah saatlerinde göstericilerin, işgal ettikleri Polytechnic Üniversitesi önünde kurulan barikatları temizlemeye çalışanlara tuğla fırlatması üzerine polis, üniversite çevresindeki yolları trafiğe kapattı.

Üniversite kampüsüne sevk edilen yüzlerce polis, protestoculara göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etti.

ok.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Bir polis okla vuruldu

Göstericiler kendilerine müdahale eden polise ok atarak karşılık verdi. Üniversitenin kapısında emniyeti sağlayan polis yetkilisi, kampüste bir arkadaşının göstericilerin attığı okla yaralandığını belirtti.

Bazı protestocular, polis araçlarına molotofkokteyli atarken, güvenlik güçleri ile göstericiler arasındaki çatışma üniversite yakınındaki Cross-Harbour Tüneli'ne taşındı.

Tünel girişindeki üst geçitten alevler yükselirken, tünele yaklaşan polis araçları yola dizili tuğlalar nedeniyle ilerleyemedi.

Protestocular, üst geçitteki otoyol geçiş gişelerinde bir polis aracını ateşe verdi.

1.JPG
Fotoğraf: Reuters​​​​​​​

 

Üniversitenin işgalini ‘isyan’ olarak değerlendirildi

Hong Kong polisi, yaptığı açıklamada, Polytechnic Üniversitesinde işgali "isyan" olarak niteledi.

Açıklamada, "Kampüse giren veya orada bulunan, isyancılara herhangi bir şekilde yardım eden herkes isyana katılma suçunu işleme riskine girer" ifadesi yer aldı.

Polytechnic Üniversitesi yönetimi de yerleşkenin ciddi şekilde tahrip edildiğini belirterek, herkesin ivedilikle kampüsü terk etmesi çağrısı yaptı. Bir haftadır eğitime ara verilen Hong Kong'da pazartesi günü de hiçbir okulda eğitim yapılmayacağı duyuruldu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU