Köylüler boşalan Dipsiz Göl’den şikayetçi: Millete bir faydası yok, kapatın burayı

Define arandığı için suları boşalan Dipsiz Göl’le ilgili rehabilitasyon çalışmaları sürerken, İstavroma Yaylası'nda yaşayanlardan şaşırtıcı bir istek geldi. Gölde daha önce çocukların boğulduğunu söyleyen köylüler gölün kapatılmasını istedi

Fotoğraf: İHA

Gümüşhane’nin Dumanlı köyü İstavroma Yaylası'nda define arandığı için suları boşalan Dipsiz Göl’de rehabilitasyon çalışmaları sürüyor. Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek çalışmaları denetleyerek, tartışmalara sebep olan alanda incelemelerde bulundu.

Göl görmek isteyenler Uzungöl’e gitsinler

Vali Taşbilek’in incelemeleri sırasında yanına gelen yayla sakinlerinden Naziye Dervişoğlu, gölün kapatılmasını istedi. Dervişoğlu şaşırtıcı isteğinin nedenini şu sözlerle anlattı:

Çocuklarımızı biz buradan geri alamıyoruz. Göle gidiyoruz deyip duruyorlar. Biz burayı kapattırmak istiyoruz. Ölmüşlerinizin ruhu için burayı kapatın. Buranın millete bir faydası yok. Bizim annelerimiz bile odalara kapatarak bizi besledi. Burada iki adam boğuldu. Nasıl korkmayalım, çocuğumuzu salıverelim buraya. 30 sene oldu çocuk öleli burada. Annelerin yüreği yanmasın burada. Göl görecek olanlar Çakırgöl’e, Uzungöl’e gitsinler. Bizi burada korku içerisinde yaşatmasınlar.

AW857692_01.jpg
Fotoğraf: İHA

 

Gölde boğulan çocuğun komşusunun çocuğu olduğunu söyleyen İsmail Kotan ise, “1989-1990 yıllarında burada çocuk boğuldu ve Gümüşhane’den dalgıçlar geldi çıkardılar. Kayıtlarda vardır. Benim yeğenim de gölün kenarındaki kurbağalarla oynarken düşüp boğuldu. Burayı kapatın, burası tehlikeli. Devletimizin bize büyük bir iyiliği olur. Burada geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz” dedi.

Vatandaşların taleplerini dinleyen Vali Taşbilek, “Bilim adamlarımızın bize göstereceği yolla, gölümüzün düzenlenmesiyle ilgili doğru bir çalışma yapacağız burada. Çalışma sonrasında burada yaşayan vatandaşlarımızı boğulmalara karşı koruyacak her türlü tedbiri alırız” şeklinde konuştu.

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU