"Milyonda bir görülen" üç boynuzlu geyik fotoğraflandı

Emekli amatör fotoğrafçı, görüntüsünü yakalayabilmek için hayvanı iki saat boyunca takip etti

Şaşırtıcı bulgu: Üç boynuzlu geyik av dönemi başlamadan 5 gün önce görüldü (Steve Lindberg)

Kafasında fazladan bir kuyruk büyüyen yavru köpeğin fotoğraflarının dünya genelinde gündeme oturmasından bir gün sonra, bu sefer de alışılmadık bir kafa eklentisine sahip başka bir hayvan görüntülendi: Nadir üç boynuzlu ak kuyruklu geyik.

ABD'nin Michigan eyaletinin Yukarı Yarımada diye bilinen bölgesinde karla kaplı ormanlık alanda çekilen kareyi, eyaletin eski temsilciler meclisi üyesi ve amatör fotoğrafçı Steve Lindberg fotoğrafladı.

Yakalanan karede iri erkek geyik doğrudan fotoğraf makinesine bakıyor. Geyiğin sağ tarafında kafasından çıkan 5 dallı bir boynuz bulunuyor. Ancak anormal gelişim, kafatasında yan yana iki boynuz uzantısı serpilmesine neden olmuş gibi gözüküyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fazladan kafa çıkıntısı hayvanda herhangi bir sağlık problemine yol açmamış gibi gözükürken Lindberg geyiğin "kız arkadaşıyla birlikte" gördüğünü kaydetti.

Fotoğraf, bölgede av döneminden 5 gün önce, 10 Kasım tarihinde çekildi.

Ömrü boyunca avcılık yapan Linberg, Detroit Free Press'e yaptığı açıklamada 6 yıl önce geyiklere silah değil, fotoğraf makinesi doğrultmaya karar verdiğini söyledi.

Artık sosyal medyada her gün bir fotoğraf paylaşmayı hedefleyen 75 yaşındaki Lindberg, fotoğraflarının çoğunlukla vahşi hayvanlardan oluşacağını çünkü bunun avlanmaya çok benzediğini dile getirdi.

Lindberg üç boynuzlu geyiği saatlerce izlediğini söyledi.

 

three-antler-deer.jpg
Tüm görkemiyle üç boynuzlu erkek geyik (Steve Lindberg)

 

Erkek geyik küçük bir dişi geyikle birlikte bulunuyordu ve Lindberg erkek geyiğin kendisinin dişi geyiğe çok fazla yaklaşmasını istemediğini söyledi. Ertesi gün hayvan bölgeden kayboldu.

WVLT haber kanalına konuşan Lindberg şunları söyledi: "Size karşı dürüst olacağım, Bu geyiğin daha fazla fotoğrafını çekmek isterdim. Eğer gelecek yıl geri gelirse onu görmek istiyorum, dolayısıyla geyik (av) döneminde sağ kalmasını destekliyor sayılırım."

Lindberg'in fotoğrafı Facebook'ta paylaşmasının ardından biri "Umarım güvende kalır" yorumu yaparken birkaç başka kişiyse geyiğin bir avcının "av hatırası" olacağını yazdı.

Guy Moorhead hayvanın "boynuzunun küçük yaşlarda kırılmış ya da kızışırken veya başka bir erkek geyikle dövüşürken kırılmış olması gerektiğini" öne sürdü.

Detroit Free Press'e konuşan Michigan'daki Lakeview kasabasından veteriner Steve Edwards, geyiğin normal ve sağlıklı olduğunu söyledi. Veteriner, geyik doğmadan önce henüz embriyo dönemindeyken bir şeyler yaşanmış olabileceğini dile getirdi.

Edwards üç boynuzlu geyiğin muhtemelen "milyonda birlik bir şey" olduğunu da ekledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU