Avrupa’dan Selahattin Demirtaş’a ödül

İlerici İttifak tarafından düzenlenen "Progressive Alliance Awards 2019 Özel Siyasi Cesaret Ödülü'ne" Selahattin Demirtaş layık görüldü

Kurulduğu 2013 yılından bu güne, demokrasi, cinsiyet eşitliği, adalet, dayanışma, insan haklarının geliştirilmesi, barış, iklim değişikliği ile mücadele ve küreselleşmenin sosyal yönünün güçlendirilmesi konularında çalışmalar yürüten 'İlerici İttifak' tarafından düzenlenen "Progressive Alliance Awards 2019 Özel Siyasi Cesaret Ödülü" Selahattin Demirtaş’a verildi.

 

Demirtaş'ın ödülünü eşi Başak Demirtaş aldı
Demirtaş'ın ödülünü eşi Başak Demirtaş aldı / Fotoğraf: Twitter

 

Ödül töreni, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlendi. Cezaevinde tututlu bulunan Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, törene katıldı ve bir mektup okuyarak eşinin tutuklu olduğunu vurguladı. 

Başak Demirtaş'ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili  Sezgin Tanrıkulu, törene katılanlar arasında yer aldı.

Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş'a layık görülen '2019 Özel Siyasi Cesaret Ödülü'nü Twitter hesabından paylaştığı bir mesajla duyurdu.

Ödül töreninden kareler paylaşan Tanrıkulu şu ifadeleri kullandı:

“Stockholm’de hoş bir tesadüf oldu bu akşam. Progressive Alliance Awards (Cesaret Ödülü) 2019’un bu yılki ödülü demokrasi, insan hakları ve barış için çabalarından dolayı arkadaşım aynı zamanda meslektaşım #SelahattinDemirtaş’a verildi.”

Independent Türkçe'nin ulaştığı Tanrıkulu,3 yıldan fazla bir süredir tutuklu bulunan Demirtaş'a "cesaret ödülü" verilmesini önemli olduğunu vurguladı. 

Tanrıkulu, "Selahattin Demirtaş, insan hakları demokrasi konusunda çalışmalar yapan bir siyasetçidir. Haksız yere cezaevinde tutuluyor. Türkiye, bazı çevreler, Demirtaş'a yönelik haksızlıkları görmezden gelse de dünya olup bitenin farkında. Bu anlayıştan dolayı Demirtaş prestijli bir ödüle layık görüldü" diye konuştu.  

Belli alanlarda faaliyet gösteren kişi ve kurumları ödüllendiren İlerici İttifak'ın dünya çapında siyasi partiler dahil olmak üzere 140 üyesi bulunuyor. 

Türkiye’den Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlerici İttifakı üyeleri arasında yer alıyor. 
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU