Erdoğan: Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik... Seçim kaybetsek de yokum

İstanbul'da SGK'nın toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi başlığı altında mesajlar verdi. Erdoğan emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili önemli açıklamalar yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda açıklamada buludu / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesine sıcak bakmadığını belirtti.

Erdoğan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Topkapı kampüsünde düzenlenen Fatih, Silivri, Topkapı ve Zeytinburnu Sosyal Güvenlik Merkezleri toplu açılış töreninde konuştu.  

Erdoğan, Türkiye'nin son 17 yılda yaşadığı büyük değişimin en somut hissedildiği alanların başında Sosyal Güvenlik Sistemi'nin geldiğini söyledi.

Kendilerinden önce SGK’nın içinde bulunduğu durumu anlatan ve geçmişe ait görüntüleri kalabalığa izleten Erdoğan, “Geçmişte işçi için ayrı, memur için ayrı, esnaf için ayrı verilen hizmetleri tek çatı altında birleştirdik. Vatandaşlarımızın taleplerine doğrudan hizmeti verecek bir iletişim ağı vurduk” dedi.


SGK’ya transfer edilen bütçenin muhalefet tarafından algılanmadığını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

Emekli maaşlarını insani düzeyde hayat sürebilecek seviyeye çıkarttık. Emekli maaşlarını 4  kata varan oranlarda artırdık. Hiçbir emekli maaşının 1000 liranın altında kalmamasını sağladık. Son olarak emeklilerimize kurban ve ramazan bayramlarında biner lira ikramiye vermeye başladık. Yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın sosyal güvenlik sistemimize intibakları için her türlü kolaylığı gösterdik.

“Seçim kaybetsem bile yokum”

SKG ve yaptırılan şehir hastaneleri nedeniyle devletin zarar ettiği yönündeki eleştiriler cevap veren Erdoğan, “Halkıma hizmette zarar ediyorsak edelim” ifadesini kullandı.

“Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik” diye konuşan Erdoğan, şunları kaydetti:

İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak. SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır. Biz bunu yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum. Beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor, bizdeki bazı köhne zihniyetler sistemi çökertmek için hinlik peşinde koşuyor

Yavuz Sultan Selim, Osman Gazi Köprüsü, İstanbul Havalimanı ve diğer yatırımları anlatan Erdoğan, “Devlet vatandaşına en güzel hizmet böyle verilir” ifadesini kullandı.  

Türkiye Milli Takımı’nın Avrupa Futbol Elemelerinde elde ettiği başarıya değinen Erdoğan, Türk milletine bu başarıların yakıştığını kaydetti.


“YPG/PY’nin Kürt tanımlaması Kürtlere saygısızlıktır”

Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirdiği görüşmenin de başarılı geçtiğini anlatan Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı’nda göndermede bulunarak Türkiye’nin gücünü herkese gösterdiğini anlattı.  

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: 

Şimdi Mehmedimiz orada şu ana kadar 11-12 şehit verdi ama Mehmedimizle beraber orada bu mücadelenin içinde olan Suriye Milli Ordusu var. Onlar da 160-170 civarında şehit verdi ve beraber yürüyerek bu mücadeleyi veriyorlar. Onlar için ana muhalefet 'terörist' diyor. Ya onlar o toprakların sahibi ve o topraklarda onlar bizim Mehmedimizle beraber yürüyorlar. Nasıl oluyor da sen onlara terörist diyorsun? Çünkü onlar teröristlerle beraber yürüdüler. Bay Kemal, teröristlerle beraber yürüdü, PKK ile beraber yürüdü, PKK'nın destekleriyle beraber yürüdü ve bu gerçekler belgelerle, filmlerle her şeyiyle elimizde.

Türkiye'nin son 6 yıldır ardı ardına maruz kaldığı saldırıların gerisinde gücünün kırılarak, kazanımlarının sınırlandırılarak hedeflerine ulaşmasının önüne geçme gayesi olduğunu belirten Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:  

Sokaklarımız bunun için karıştırılmak istendi. Ama artık terörü Güneydoğu'da, Doğu'da büyük oranda hallettik. Ne diyorlar? Kürtler... Kardeşim öyle bir şeye getiriyorlar ki, YPG ile PYD'yi 'Kürt' diye tanımlıyorlar. Şimdi bu bir defa benim Kürt vatandaşlarıma saygısızlıktır. YPG ile PYD'yi 'Kürt' diye tanımlamak saygısızlığın daniskasıdır, onlar teröristtir. Teröristlerle Kürt kardeşlerimi birbirine karıştırmayalım. Hep söylüyorum, benim şu anda parlamentodaki grubumun içerisinde 50 Kürt milletvekilim var

 

Independent Türkçe

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU