Karaköy'de genç kıza saldıran kadın tutuklandı

Karaköy’de arkadaşıyla yürüyen 19 yaşındaki G.İ’ye saldıran S.Y. adlı kadın, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan tutuklandı.

Fotoğraf: AA

İstanbul Karaköy’de önceki gün arkadaşıyla birlikte yolda yürüyen 19 yaşındaki G.İ. yanına yaklaşan hiç tanımadığı bir kadının saldırısına uğramıştı.

Genç kızın yüzüne bir kere vuran saldırgan kadın, hızla uzaklaşırken, saldırı anı orada bulunan güvenlik kameralarına yansımıştı.

Saldırıya uğrayan genç kızın şikayeti üzerine harekete geçen polis S.Y. adlı kadını gözaltına almış, olay kamuoyuna “Başörtülü kıza saldırı” diye yansımıştı.

Yine aynı gün içerisinde S.Y.'nin Marmaray durağında çekilen görüntülerde taşkınlık yaptığı görülmüştü.

Geceyi Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde geçiren S.Y., ifadesinin ardından adliyeye sevkedildi.

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli S.Y.'nin ''halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

S.Y., kendisini görüntüleyen gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

"Vücut dokunulmazlığının ihlali"

S.Y.'nin, müştekinin başörtüsünü zorla çıkarmaya yeltendiğinin anlatıldığı adliyeye sevk yazısında, bu amaçla "vücut dokunulmazlığının ihlal edildiğinin" hem beyan hem de kamera kayıtlarında belirlendiği kaydedilmişti.

Müştekilerin dini inançlarına yönelik bir saldırının yapıldığının anlatıldığı sevk yazısında, şu ifadeler yer aldı:

“Müştekilerin dini inançları doğrultusunda bir kıyafet tercih ettikleri, şüphelinin müştekilere karşı kişisel hiçbir husumeti ve ihtilafı bulunmamasına rağmen sırf dini inançları sembolize ettiği düşüncesiyle bu kıyafeti araç olarak kullanmak suretiyle müştekilerin dini inançlarına bir saldırı gerçekleştirdiği anlaşılmıştır.

Aleni olarak kabul edilen sokakta gerçekleşen bu fiilin TCK 216/1. maddesinde düzenlenen suç kapsamında kaldığı kanaatine varılmıştır.”

Yazıda, suç fiilinin toplumsal çatışmalara yol açacak mahiyette olduğu, kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlike oluşturacak nitelikte olduğu belirtilmişti.

Soylu'dan açıklama

G.İ.’yi saldırı sonrası dükkanına alan Cihat İsmailoğlu, “Kız kardeşimiz örtülü olduğu için diğer kadın da onun kafasına vurarak başörtüsünü açtı” demiş, bir diğer tanık Veysel Ekingen, saldırganın ‘aşağılayıcı kelimeler’ söyleyerek olay yerinden uzaklaştığını dile getirmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından “Karaköy’de başörtülü öğrencilere saldıran provokatör, İstanbul Emniyetimiz tarafından gözaltına alındı” mesajını paylaşmıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU