Amerikan polisi kolu bacağı olmayan 15 yaşındaki engelliye şiddet uygularken görüntülendi

Bakımevinde kalan 15 yaşındaki çocuk kafasından tutulup yere yatırıldı, ardından başka bir çocuğun da gözaltı sırasında başı duvara vuruldu

ABD'nin Arizona eyaletinde bir şerif yardımcısının elleri ve ayakları olmayan genci sıkıca tutmaya çalışması, 8 dakikalık şiddet içerikli görüntüde kayıt altına alındı.

Video kaydını Pima County Kamu Avukatları Dairesi'nden temin eden Arizona'daki yerel haber kaynağı KOLD'a göre, hem kolları hem de ayakları olmayan 15 yaşındaki çocuğun başından geçenleri, birlikte kaldıkları bakımevindeki başka bir çocuk görüntüledi.

Görüntülerde dizlerinin üstüne çöken şerif yardımcısı, vücut ağırlığını çocuğu köşeye sıkıştırmak için kullanırken görülüyor. Şerif yardımcısı daha sonra da erkek çocuğu köşeden yere atıyor ve kafasına sarılarak üstüne kapaklanıyor.

Immanuel isimli çocuk, görevliye bağırırken, polisse bir eliyle onu yerde tutmayı sürdürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis görüntüleri kayda alan 16 yaşındaki CJ'ye de "Odana git" ve "Lanet çeneni kapa" diye bağırırken görülüyor. Şerif yardımcısı, mısır gevreği yediğini ve odasına dönemeyeceğini söyleyen CJ'yi gözaltına almakla tehdit ediyor.

Başka bir kişiyse telefonu CJ'den alarak kamerayı ona çeviriyor.

CJ kelepçeleniyor ve şerif yardımcısının CJ'nin kafasını duvara vurmasıyla birlikte yüksek bir çarpma sesi duyuluyor.

Siyahi gençler, beyaz polislerce kamu düzenini bozmaktan gözaltına alındı.

Perşembe günü kamera görüntülerinin yayımlanmasının ardından Pima County Savcılığı erkek çocukların her ikisine de yöneltilen suçlamaları geri çekti.

 

 

26 Eylül'de gelişen olay, anlatılanlara bakılırsa ailesi tarafından terk edilince bu merkezde yaşamaya başlayan Immanuel'in bir çöp tenekesini devirdiği için bakımevi çalışanları tarafından polise ihbar edilmesi nedeniyle yaşandı.

KOLD'nin video kaydını izlettirdiği Pima County Şerif Departmanı ise karakol görüntüleri memurlara gösterene kadar daha önce bu olaydan haberdar olmadıklarını bildirdi.

Karakol KOLD'a bir iç soruşturma başlatacaklarını belirtti.

KOLD'a konuşan Pima County kamu avukatlarından Joel Feinman ise "Rozet taşıyanlar bu şekilde hareket etmemeli (...) Bu şekilde hareket eden kadın ve erkekler de rozet ve silah sahibi olmamalı" dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU