Rasulayn'da yaralandıktan 34 gün sonra şehit düştü

Barış Pınarı Harekatı sırasında 11 Ekim günü yaralanan piyade er Bekir Can Hereklioğlu tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak 34 gün sonra şehit oldu

Fotoğraf: İHA

Suriye'nin Resulayn bölgesinde 11 Ekim 2019 günü girdiği çatışmada yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Bekir Hereklioğlu, 34 gündür tedavi gördüğü hastanede kurtarılamadı.

15 Kasım günü tedavi Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşama gözlerini yuman Hereklioğlu'nun cenazesi, memleketi Adana'nın Yumurtalık ilçesinde toprağa verildi.

Yumurtalık Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazına şehidin babası Turgut, annesi Mediha, kardeşleri Şükriye ve Pınar Hereklioğlu ile yakınlarının yanı sıra AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, bazı milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda askeri yetkili ile vatandaş katıldı.

Vatandaşlar, slogan atıp asker selamı vererek YPG’ye tepki gösterdi

Cenaze namazının ardından Hereklioğlu’nun cenazesi, Narlıören Herekli Çiftliği Aile Mezarlığı'na defnedildi.

mayın araması.jpg
Fotoğraf: AA

 

Mayın araması sürüyor

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Barış Pınarı Harekatı bölgesinde YPG tarafından tuzaklanmış EYP ve mayınların imhasına devam edildiği  belirtildi.

Açıklamada şu ana kadar bölgede 988 EYP ve 442 mayının tespit edilerek etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU