İmamoğlu intiharları yorumladı: İnsanlarımız hayatına son veriyorsa sebebi...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'da yaptığı konuşmada son dönemde siyanür içerek yaşamına son verenlere değindi

Fotoğraf: İBB Basın Birimi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Londra’da Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

Türklerin yoğun yaşadığı Woodgreen semtinde düzenlenen programda konuşan İmamoğlu, son dönemde İstanbul'da meydana gelen intihar vakasını değerlendirdi.

İmamoğlu sorununun bugüne dek İstanbul'un görevini yapmamasından kaynaklı olabileceğini belirtti: 

Bugün Türkiye’de bir şikayetiniz varsa, hukuksuzluk varsa, yozlaşma varsa, insanlarımız mutsuzsa, ekonomi bozuksa, Türkiye’de son 30-40 yılın en büyük işsizliği yaşanıyorsa, insanlarımız sıkıntı içindeyse, insanlarımız bilinmeyen sebeplerle hayatlarına son veriyorsa, bunun sebebi bugüne kadar İstanbul görevini yapmadı demektir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Türkiye demokrasi tarihih en önemli mücadelesini verdik"

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki yerel seçimlerin tekrarlanması ve ortaya çıkan tablo ile ilgili de konuştu:

Biz sadece seçim kazanmadık, Türkiye’nin demokrasi tarihinin hep birlikte en büyük, en değerli mücadelesini verdik. Seçim başarısında toplumun yoksuluyla, zenginiyle, her kesiminin katkısı oldu. Londra’da yaşayan da vardı içinde, Anadolu’nun en ücra köyünde yaşayan da.

"Bir günde her şey çok güzel olmaz"

İmamoğlu, 16 Nisan'daki seçim temasları sırasında otobüsüne yanaşan 14 yaşındaki çocuğun 'Her şey çok güzel olacak' demesi ile ortaya çıkan sloganın umut verici olduğunu ancak bir günde her şeyin çok güzel olması şansının olmadığını bildiklerini söyledi:

Bunun bir başlangıç olduğunun hepimiz farkındayız. Hepimiz o günü yaşattığımız için gurur duyuyoruz. Ama bilin ki onlarca yabancı ülkenin temsilcisi beni ziyaret etti. Son bir buçuk aydır yurt dışı programlarında, mutlak katılmamız gereken organizasyonlarda olduk. Şehrimiz ve ülkemiz adına yapmamız gereken görüşmeleri yapıyoruz, onun için Londra’dayım.

İmamoğlu dün başladığı Londra temasları kapsamında sabah Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın ile bir araya gelmiş, düşünce kuruluşu Chatham House’da toplantıya katılmış, ardından da Londra Belediye Başkanı Sadık Han ile görüşmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU