Karaköy’de yoldan geçen genç kıza saldıran kadın gözaltına alındı

İstanbul Karaköy’de, yürüyen iki başörtülü öğrenciye saldıran kadın gözaltına alındı

Karaköy'de, kaldırımda yürüyen genç kızlara saldıran kadın yakalandı.

Gelişmeyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kişisel Twitter hesabından duyurdu.

 

Karaköy'de kaldırımda yürüyen bir kadın, karşı yönden arkadaşıyla birlikte sohbet ederek gelen 19 yaşındaki Gamze İnce'ye Selanik Pasajı önünde aniden saldırdı. Başına yumruk atar gibi vurduğu İnce'nin başörtüsünü çekiştiren kadın bir kez daha yumruk savurdu, arkasını dönüp giderken kızlara bağırdı.

Şaşırıp ağlamaya başlayan İnce'yi olaya tanık olan esnaf su vererek sakinleştirmeye çalıştı. İnce, daha sonra Karaköy Polis Merkezi Amirliğine giderek kendisine saldıran kadından şikayetçi oldu.

Saat 15.08'de yaşanan olay bir iş yerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntülerde, saldırıyı gerçekleştiren kadının uzaklaşırken başörtülü kızlara bakarak bağırdığı, bu sırada, kızın açılan saçını kapatmaya çalıştığı görülüyor.

Kamera kayıtlarına ayrıca kızın girdiği dükkanda ağlarken yüzünü suyla temizleyip sakinleşmeye çalıştığı anlar da yansıdı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da Twitter hesabından yaptığı paylaşımla saldırıyı kınadı.

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığı olayla ilgili Karaköy Polis Merkezi Amirliğinde ifade veren Gamze İnce, çıkışta gazetecilere açıklama yapmak istemedi. Öğrenci oldukları belirtilen İnce ve arkadaşı, yakınlarıyla bindikleri otomobille ayrıldı. 

Tanık ifadesi: Tesettürünüzü alın buradan gidin

Konuyla ilgili tanık sıfatıyla ifade veren bir esnaf polise “O. Müslümanlar, tesettürünüzü alın buradan gidin” diye bağırdığını söyledi. Esnaf ifadesinde “Önümde duran başörtülü bayan şahıslar ne yapacaklarını bilemediler. Patronum içeriden çıkarak bayanların ağladığını görüp işyerine davet etti. Kendilerine su verdik” şeklinde konuştu. 

Saat 15.08'de yaşanan olay iş yerinin güvenlik kameralarınca da kaydedildi. 

Görüntülerde, saldırıyı gerçekleştiren kadının uzaklaşırken başörtülü kızlara bakarak bağırdığı, bu sırada, kızın açılan saçını kapatmaya çalıştığı görülüyor.

Kemara kayıtlarına ayrıca kızın girdiği dükkanda ağlarken yüzünü suyla temizleyip sakinleşmeye çalıştığı anlar da yansıdı.

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU