Russell Crowe yangında itfaiyecilerin kendisine torpil yapmadığını ispatlamak için yanan mülkünün fotoğrafını paylaştı

Avustralya’da günlerdir devam eden yangınlar, ünlü aktör Russell Crowe’un Yeni Güney Galler eyaletinde bulunan arazisindeki bazı yapılara zarar verdi

Avustralyalı aktör Russell Crowe'un evi de Avustralya'da günlerdir devam eden orman yangınlarında zarar gördü (Reuters)

Avustralyalı ünlü aktör Russell Crowe, bazı komşularının yangın söndürme çalışmalarında evine öncelik verildiği yönünde basında çıkan iddialara Twitter hesabından fotoğraflar paylaşarak yanıt verdi. 

Gladyatör filmindeki rolüyle dünya çapında üne kavuşan Crowe mesajında “Birkaç yapıyı kaybettim ama şu ana kadar genel olarak şanslıydım. Şapelin çatısı yandı. Tüm görevlilere teşekkür ederim. Hala yanan yerler var ve suyumuz yok. Çiftlik hayvanlarından ölen olmadı. Atların durumu iyi. Tavukları dışarı çıkarın ki sıcak solucanlarla kahvaltı edebilsinler!” dedi. 

 

 

Crowe, 12 Kasım’da paylaştığı mesajda da yangının sahip olduğu eve zarar verdiğini ancak ailesinin durumunun iyi olduğunu duyurmuştu.

 

 

 

55 yaşındaki aktör “Avustralya’da değilim. Ailem iyi, dostlarında kalıyorlar. Yangın dün evime ulaştı. Düşüncelerim vadide yaşayanlarla birlikte” ifadelerini kullandı. 

Yeğeni ünlü aktörü savundu: 'Çok sayıda dedikodu ve saçmalık var' 

Crowe’un paylaşımları çevrede yaşayan bazı komşuların itfaiyecileri ünlü yıldızın evini kurtarmaya öncelik vermekle suçlamasının ardından geldi. 

Yerel haber televizyonu Seven News’a konuşan bir komşusu “Öfkeliyim çünkü dostlarımızın evleri yanarken tüm kamyonlar Russell Crowe’un evine doğru gidiyor. Normal, sıradan insanlara ne olacak?” dedi. 

Crowe’un yeğeni Chelsea Crowe ise Facebook hesabından  yaptığı açıklamada ünlü aktörü savundu. 

Crowe’un evinin devlete ait bir orman ve doğa koruma alanının yanında olması nedeniyle itfaiyecilerin bu alandaki yangın söndürme çalışmalarına öncelik verdiğini anlatan Chelsea Crowe  “Maalesef itfaiyecilerin Russell’ın evini korumak için diğerlerinin sahip olduğu evlere müdahale etmediği yönünde çok sayıda dedikodu ve saçmalık var” dedi. 

 

 

Yeni Güney Galler Kırsal Taşra İtfaiye Servisi de Daily Mail gazetesine yaptıkları açıklamada ünlü yıldızın evini kurtarmaya öncelik vermediklerini belirtti.

Açıklamada “İtfaiyeciler kimin evine gönderildiklerini bilmiyor. Havadan söndürme yapan ekipler de kimin evine müdahale ettiklerini bilmiyor” ifadeleri kullanıldı. 
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Ülkedeki yangınlar 100 bin dönümlük araziyi kül etti

Avustralya’da Yeni Güney Galler ve Queensland eyaletlerinde geçen cuma gününden bu yana orman ve çayırlık alanlarda devam ediyor.  Yangınlar nedeniyle Yeni Güney Galler eyaletinde 4 kişi hayatını kaybetti. 

Son olarak Kempsey kasabasında bir orman kulübesinde yaşayan 58 yaşındaki bir erkeğin cesedine ulaşıldı. 

Eyalette yangın nedeniyle  259 ev kül oldu. Queensland’deyse 16 evin yandığı açıklandı. 

Hala devam eden yangınlar sonucu iki eyalette toplamda 1 milyon hektarlık (100 bin dönüm) arazi yandı. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU