Avengers: Endgame yönetmenleri Marvel-DC rekabetinin belgeselini çekecek

Belgesel dizi Slugfest, Quibi’de yayımlanacak

Avengers: Endgame yönetmenleri, çizgi roman dünyasındaki Marvel ve DC evreni rekabetine odaklanacak bir belgesel dizisi hazırlayacak.

Joe ve Anthony Russo’nun yapımcılığını üstleneceği Slugfest adı verilen dizi yeni internet içerik platformu Quibi’de yayımlanacak.

Belgesel, Reed Tucker’ın iki süper kahraman devinin 50 yıllık mücadelesini anlatan 2017 tarihli kitabı Slugfest: Inside the Epic’ten uyarlanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Projenin yönetmenliğini ise biyografi türündeki Framing John DeLorean ve 2018 yapımı belgesel Believer’la tanınan Don Argott ve Sheena M. Joyce üstlenecek.

Quibi tarafından yapılan açıklamaya göre Slugfest, Amerikan çizgi roman tarihine ilişkin az bilinen hikayeleri gün ışığına çıkaracak. Açıklamada, “Dünyanın en bilinen ve en saygı duyulan karakterlerinden bazılarının yaratılışının ardındaki erkek ve kadınlar hikayelerini paylaşacak” ifadeleri yer aldı.

Slugfest, endüstri devlerini belirleyen çalışma ve başarıların perde arkasına dair önemli öyküler anlatacak. 60’lara odaklanacak dizide Stan Lee, Jack Kirby ve Steve Ditko’nun Fantastik Dörtlü (Fantastic Four), Örümcek-Adam (Spider-Man), Incredible Hulk ve X-Men’le daha gerçekçi karakterler yaratarak Marvel’in bir pop kültürü haline gelmesi ve böylece Superman, Batman ve Wonder Woman’ın yaratıcısı DC Comics’in kendini yenileme sürecine girmesi ele alınacak.

Quibi 6 Nisan 2020’de yayına başlayacak.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU