Baykal’a yakınlığıyla bilinen Yılmaz Ateş, CHP’den ihraç edildi

Yılmaz Ateş, Baykal ile birlikte / Fotoğraf: İHA

Katıldığı bir televizyon programında partisinin FETÖ’ye teslim olduğunu iddia eden CHP eski Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş bu iddiası nedeniyle partisinden ihraç edildi.

İhraç kararı CHP Ankara Disiplin Kurulu kararıyla verildi.

İhraç kararının Ankara İl Disiplin Kurulu toplantısına katılanların 1 ret oyuna karşılık 7 evet oyuyla alındığı öğrenildi.

İşte ihraç ettiren sözler

Ateş’in ihraç edilmesine neden olan iddiası şu şekildeydi:

Hem Hem MHP'yi ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nü tebrik ediyorum. Maalesef benim partim teslim oldu ama MHP ve Fenerbahçe, FETÖ terör örgütüne teslim olmadı. Eğer dik durabilseydik 15 Temmuz darbe girişimi de olmayacaktı.

Ateş: Sözlerim 2010 yılına yönelikti

Konuyla alakalı olarak ulaştığımız Yılmaz Ateş, Independent Türkçe’nin sorularını yanıtladı.

Ateş, ihraç kararını doğrulayarak eleştirilerinin 2010 yılında Deniz Baykal’ın liderlik koltuğunu bırakmasına neden olan süreçte yaşananlara yönelik olduğunu iddia ederek şunları söyledi:

Bu karar doğru maalesef. Üzüldüm tabii sözlerim açık ve çok net. Ben 2010 dönemini söyledim. Terör örgütünün 2010 yılında partimize kurmuş olduğu komploya partimiz dik duramadı. İktidarı ile muhalefeti ile bu komploya teslim olunmasaydı 15 Temmuz olmazdı.

Karara itiraz edecek

Ateş, ihraç kararının ardından parti içi hukuk sürecinin de devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

Kararı Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) götüreceğim 10 günlük itiraz süreci içinde. Gerekçeli karar bana tebliği edildikten sonra hem konuyla ilgili düşüncelerimi kamuoyu ile daha kapsamlı paylaşacağım.

Parti içinde Baykal'a yakınlığıyla biliniyor

Yılmaz Ateş parti içinde eski genel başkan Deniz Baykal’a yakınlığı ile bilinen isimlerin başında geliyor.

Ateş, "İhraçtan dolayı bir geçmiş olsun telefonu aldınız mı?" sorumuz üzerine ihraç kararının duyulmasının ardından şu ana kadar Baykal'ın kendisini aramadığını belirtti.

"Karar bana yönelik Baykal ile ilgisi yok"

Ateş ayrıca alınan kararın kendisine yönelik olduğunu ve Baykal ile ilgisi bulunmadığını da söyledi.

Gazetecilikten siyasete yönelen Yılmaz Ateş kimdir?

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde 1953 yılında doğan Ateş uzun yıllar boyunca gazetecilik ve sendikacılık yaptıktan sonra 20. ve 22. Dönem Ankara milletvekilliği yapmış ayrıca 22. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan vekilliği görevini yürütmüştü. CHP’de genel başkan yardımcılığı görevinde de bulunan Ateş, genel başkanlık koltuğunu bıraktıktan sonra da siyaseten Baykal ile yakınlığını sürdürmüştü

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU