Polis memuru, dur ihtarına uymayan aracı suçladı, 14 bin lira ceza ile kurtuldu

Bolu’da dur ihtarına uymayan otomobili kovalarken, 9 yaşındaki Ömer Faruk’a ekip otosu ile çarparak ölümüne neden olan polis memuru, kaçan aracı suçladı. Mahkeme polis memuruna 14 bin 300 lira para cezası verdi

Polis otosunun çarptığı 9 yaşındaki Ömer Faruk Akyıldırım kazadan 22 gün sonra hastanede hayatını kaybetmişti / Fotoğraf: İHA 

Bolu'nun Gerede ilçesinde, geçen yıl, ekip aracıyla çarptığı 9 yaşındaki Ömer Faruk Akyıldırım'ın ölümüne neden olan polis memurunun yargılandığı davada karar verildi.

Ne çocuğu ne de annesini fark ettim

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katılan tutuksuz sanık polis memuru Naci Ç. olay sırasında uygulama görevinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

Şüpheli araç gördüm ve 'dur' ihtarında bulundum ama araç sürücüsü durmayarak kaçmaya başladı. Ben de sirenleri açarak, megafonla da uyararak durmasını istedim. Bu esnada aracın önüne geçmek istedim ama yolun sağında bir araç olduğundan hafif bir sol yaptım ve bir anda trafik ekip otosunun ön camında bir karartı gördüm, bir de kadın çığlığı duydum

Olay sırasında ne çocuğu ne de annesini fark ettiğini aktaran Naci Ç, kazanın "dur" ihtarına uymayan sürücü yüzünden meydana geldiğini ileri sürerek, çok üzgün olduğunu söyledi.

Ömer Faruk'un annesi Sevgi Akyıldırım ise polis memurundan şikayetçi olduğunu belirterek, cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Naci Ç. hakkında "taksirle ölüme neden olmak" suçundan "iyi hal" indirimi de uygulayarak, 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Hapis cezası 14 bin 300 lira adli para cezasına çevrildi. 

trafik_polisi_hakkinda_karar_verildi_h60755_cc40f.jpg
Fotoğraf: boluolay.com​​​​​​​

 

Ceza çok az itiraz edeceğim

Karara tepki gösteren anne Sevgi Akyıldırım, “Oğlumun ölümüne ve benim de ağır yaralanmama neden olan polise verilen ceza çok az. Bu adalet değil. Üst mahkemeye itiraz edeceğim. Bu olaydan dolayı psikolojik tedavi görüyorum. Geride 2 çocuğum kaldı. Onlara bile bakamıyorum. Mahkeme adeta ödül gibi ceza verdi” dedi.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU