"Parti üyeliğim yok" diyen Metin Feyzioğlu'nun CHP'den ne zaman istifa ettiği ortaya çıktı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, CHP üyeliğinden e-devlet üzerinden istifa ettiği öğrenildi

Fotoğraf: AA

Katıldığı bir televizyon programında "Hiçbir siyasi parti üyesi değilim" diyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeliğinden 20 Haziran 2019'da istifa ettiği ortaya çıktı.

feyzioğlu istifa.jpg
Görsel: Independent Türkçe


Feyzioğlu, programda "Metin Bey CHP'nin başına gelir mi, gelirse ne olur? Orada şimdi AK Parti'ye destek veren bir Metin Feyzioğlu profili var. Dünya mı değişti, siz mi yer değiştirdiniz, neler olduğunu anlatır mısınız?" sorusunu şöyle yanıtlamıştı:

Dün de yoktu, bugün de yok. Basın yakıştırdı. Bana göre hoştur. Bu bir teveccühdür. Cumhurbaşkanı adaylığımı da gündeme getirdiler. Ama yok böyle bir şey demiştim. Yine söylüyorum, hiçbir zaman olmadı, şimdi de yok. Ve ben hiçbir siyasi partisi üyesi değilim şu anda. Ve AK Parti'yi desteklemiyorum, hayır. Türkiye Cumhuriyeti'ni destekliyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2 Eylül'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen adli yıl açılış törenine katılmasına Türkiye'deki avukatların yüzde 90'ına yakınını temsil eden 52 baro tarafından karşı çıkılan Feyzioğlu'nun yönetiminde olduğu Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) 12 baro tarafından olağanüstü genel kurula gitme talebi reddedilmişti. Barolar, Feyzioğlu'na yönelik, "Ya istifa et ya hukuku uygula" açıklaması yapmıştı.

İstifa e-devletten

Independent Türkçe'nin edindiği bilgiye göre, Feyzioğlu CHP üyeliğinden e-devlet uygulaması üzerinden 20 Haziran 2019'da istifa etti. 

edevlet istifa.jpg
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da AK Parti üyeliğinden e-devlet uygulamasını kullanarak istifa etmişti / Görsel: Twitter


İstifadan bir gün sonra 'partiler dışı' paylaşımı

TBB Başkanı, resmi olarak duyurmadığı istifadan bir gün sonra Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Niğde'de vatandaşlarımıza soruyoruz. Gençler,büyükler,kadınlar... Nasıl bir Türkiye istiyoruz? Vatandaş diyor ki; güven veren adalet. Bunun için mücadele ediyoruz. Partiler dışı,partiler üstü. Amacımız siyasete de yol göstermek, bir kutup yıldızı olabilmek." dedi. 

Metin Feyzioğlu, Erzurum Barosu'ndan düzenlediği basın toplantısında da, "Biz parti siyaseti yapmıyoruz, yapmadık, yapmayacağız. Bundan sonra da yapılmasını doğru bulmayız. Hiçbir siyasi partinin ne karşıtıyız, ne destekçisiyiz. Biz ilk günden beri 'hukukun siyasetini yapıyoruz' demiştik. Ona da devam ediyoruz." demişti.

2013'te PM üyeliğinden istifa etmişti

2013 yılının Mayıs ayında Türkiye Barolar Birliği'nin başkanı seçilen Feyzioğlu, yeni görevi nedeniyle o tarihe kadar yürüttüğü CHP Parti Meclisi üyeliğinden ayrılmıştı. Feyzioğlu, 2012 yılında rekor oyla CHP PM üyeliğine seçilmişti.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU