Halkevleri İBB'nin su zammını protesto etti

Saraçhane'deki protesto gösterisinde Halkevleri adına konuşan Murat Yıldırım, 23 Haziran seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nun kazanması için çalıştıklarını hatırlattı

Fotoğraf: Twitter@Halkevleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin su zammı kararı, Halkevleri tarafından protesto edildi.

İBB'nin Saraçhane'deki binasının girişi önünde toplanmak isteyen Halkevleri üyeleri polis engeliyle karşılaştı. Grup, kısa süreli gerginliğin ardından İBB'nin yan kapısına geçerek açıklamasını yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halkevleri adına konuşan Murat Yıldırım, su zammıyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

İstanbul'da yaşayan milyonlarca emekçi sadece musluktan akan suya değil paketlenmiş içme suyuna da para vermektedir. İBB Hamidiye suyunu satış rakamlarını övmeden önce her hanede içilebilir temiz içme suyunun akmasını sağlamalıdır. Biliyoruz ki bu mümkün. İBB yönetimini bir kez daha uyarıyoruz. Suya zam yapmayı aklınızdan çıkarın. Hiçbir haklı gerekçe bulamazsınız.

23 Haziran'da yenilenen İstanbul seçimlerinde AK Parti'nin kaybetmesi için mahalle mahalle çalıştıklarına da değinen Yıldırım, "Halkevleri, halk yararına atacakları adımlarda ve iktidarın saldırılarına karşı seçilmiş yerel yönetimlerin yanında olur. Ancak halkın zararına atılacak olası her adımda da bir halk örgütü olarak karşılarında duracaktır. İşte bugün buradayız; uyarmak için, halkın çıkarlarını savunmak için, doğru olanı söylemek için buradayız. İBB suya zam yapmaya hazırlandığı için buradayız.” dedi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU