Suriye'de savaş mağduru mülteciler bu kışı da çadırda geçirecek

Sekiz yıldan fazla süredir çadır kamplarında yaşamaya çalışan Suriyeli mülteciler kış mevsimini endişeyle bekliyor. Yardım kuruluşlarının kamplardaki çalışmaları da devam ediyor

Fotoğraf: Independent Türkçe

Suriye'de sekiz yılı geride bırakan iç savaşla birlikte evlerini kaybederek mülteci kamplarındaki çadırlarda yaşamaya başlayan mültecileri zorlu bir kış bekliyor.

Geçtiğimiz yıllarda yağışlar nedeniyle birçok kamp sular altında kalmış, soğuklar nedeniyle küçük çocuklar bu kamplarda donarak hayatlarını kaybetmişti.

Mülteci kamplarında yoksulluk ve soğuk nedeniyle yüzlerce ölüm olayının yaşandığı biliniyor.

Suriyeli savaş mağduru sivillere yönelik insani yardımlar da devam ediyor. İnsan Hak ve Hürriyetleri insani Yardım Vakfı (İHH), Halep kentine bağlı Bab, Cerablus ve Azez kasabalarındaki çadır kamplarda yaşayan bin 940 aileye gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdi.

"Suriye İç Savaşı, İkinci Dünya Savaşı'ndan daha uzun sürdü"

Kış mevsiminin gelmesiyle çadır kentlerde yaşamın daha da zorlaştığını ifade eden İHH Kilis Basın Sorumlusu Yakup Alaca, "Suriye’de iç savaştan dolayı evleri yıkılan yüzbinlerce insan, bu kış aylarında yaşama tutunmaya çalışıyorlar. 2. Dünya Savaşı'ndan daha uzun süren savaşta insanlar yaklaşık 9 yıldır çadırlarda yaşıyorlar, Türkiye’den gelen yardımlar buradaki sivil insanların yaşamlarına bir nebzede olsa kolaylık sağlıyor" dedi. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU