HDP Eş Genel Başkanı Temelli: AKP-MHP blokunun geriletilmesi Türkiye demokrasisi açısından kritik önemdedir

Aydın ve yazarlardan oluşan bir heyet HDP’yi ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, yazarlardan oluşan heyetle bir araya geldi / Fotoğraf: AA

Aralarında Gençay Gürsoy, Rıza Türmen, Baskın Oran gibi isimlerin bulunduğu yazar ve aydınlardan oluşan bir heyet HDP Meclis Grubunu ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Parti Sözcüsü Saruhan Oluç, Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen ve Diyarbakır Milletvekili Necdet İpekyüz ile bir araya geldi.

Temelli yaklaşık bir saat süren görüşme sonrasında açıklama yaptı. “AKP-MHP” ittifakını geriletmek önceliğimiz” dedi. 

“Türkiye’nin batısında da AKP - MHP ittifakını geriletmek önceliğimizdir. AKP-MHP blokunun geriletilmesi Türkiye demokrasisi açısından kritik önemdedir. Bu anlamıyla buluşmalarımız, ortaklaşmamız, bizim üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmemiz Türkiye, Ortadoğu ve dünya açısından büyük bir önemdedir.”

Görüşmede Abdullah Öcalan için yapılan açlık grevleri de konuşuldu. Grevlerin HDP’nin Türkiye Partisi iddiasına gölge düşürüp düşürmediği değerlendirildi. 

"Batıda HDP’nin oyları ziyan olmamalı" diyen Baskın Oran açlık grevlerini şöyle değerlendirdi: 

“Bunun HDP’nin Türkiye partisi olmasına gölge düşürmekle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Herkes gibi ben de bir ideoloji sahibiyim ama benim için en değerli şey insan hayatıdır. Yavaş intihar anlamına gelen açlık grevi benim için çok üzücüdür ama açlık grevi yapanı değil onu açlık grevi yapmaya itmeye tenezzül edenleri kınamak lazım.”

Heyette yer alan eski CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Türkiye'nin en çok oy alan üçüncü partisi HDP'nin siyasetin dışına itilmek istendiğini, bunun da siyasete ağır bir darbe vurduğunu söyledi. 

DAHA FAZLA HABER OKU