Avrupa Birliği’nden Ahmet Altan’ın yeniden tutuklanmasına tepki

Tahliye edildikten sonra tekrar tutuklanan gazeteci Altan’la ilgili AB, "Türkiye'de yargıya yapılan siyasi müdahalenin sonlandırılması" için çağrıda bulundu

Fotoğraf: AFP

Avrupa Birliği (AB), gazeteci Ahmet Altan'ın 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilmesinin ardından tekrar gözaltına alınarak tutuklanmasına tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Servisi (EEAS) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Gazeteci Ahmet Altan kaçma riski bulunduğu gerekçesi ile serbest bırakıldıktan bir hafta sonra birçok basın kuruluşu temsilcisi ve gazeteci gibi yeniden tutuklandı. Karardan haberdar bile değildi" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Ahmet Altan'ın yeniden tutuklanması için yeterli gerekçelerin bulunmadığı, yüksek düzeyde siyasi müdahale yaşandığı, bu durumun Türk yargısına büyük zarar verdiği ve bu tür müdahalelere son verilmesi gerektiği" kaydedildi.

 

Avrupa Birliği, ifade özgürlüğünün demokrasi için önemine dikkat çekti ve cezaevinde bulunan gazeteciler konusunda endişelerini bir kez daha dile getirdi. Yazılı açıklamada, "Gazeteciler, işlerini yapmalı, cezaevinde bulunmamalı" ifadeleri yer aldı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU