Savcılık ‘rıza göstermiyor’ demişti, Şaban Vatan test için DNA örneği verdi

Giresun'un Eynesil ilçesinde geçen yıl hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan, DNA örneği verdi. Önceki gün bir açıklama yapan Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı Naz’ın babasının DNA için örnek alınmasına rıza göstermediği belirtilmişti

Fotoğraf: AA

Giresun'un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018'de evinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden  11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, Görele Cumhuriyet başsavcılığının daveti üzerine DNA örneği verdi. Şaban Vatan, dün kendisinden DNA örneği alınması için savcılığa dilekçe vermişti.

Başsavcılık tarafından, örneğin incelenmek üzere Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildiği bildirildi.

Örnek vermedi açıklaması

Önceki gün açıklama yapan Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, “Rabia Naz Vatan’ın üzerinde bulunan ve bir erkeğe ait olduğu saptanan DNA’nın örnek alınan 13 şüpheli ile uyuşmadığını belirtmişti. Açıklamada yapılan DNA testleri ile ilgili şu bilgiler verilmişti :

Ayrıca erkek DNA örneğinin Rabia Naz'ın aynı soyağacından bir erkek şahsa ait olduğu ihtimalini güçlendiren Y kromozomu (erkek kardeş, baba, dede, amca, oğul gibi) içerdiği ifade edilmiştir. Rabia Naz Vatan'ın çevresinde temas edebileceği babası, abisi, amcası ve amcaoğlunun bulunduğu anlaşılmıştır.
Yelek ve tırnakta tespit edilen DNA örneği ile amca ve amcaoğlunun DNA'ları arasında yapılan karşılaştırmanın uyumsuz olduğu tespit edilmiştir.

Bu kez DNA mukayesesi için 28.08.2019 tarihinde Rabia Naz'ın babası ve abisinden kan örneği alınmak istenmesine rağmen baba Şaban Vatan, kendisinden ve oğlundan kan örneği alınmasına rıza göstermemiştir. Bu nedenle otopside bulunan erkek DNA karşılaştırması ile ilgili kesin bir kanaate ulaşılamamıştır.

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU