Eşref Hamamcıoğlu: Başkanlığa aday değilim bu çok net bilinsin

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, camiada çıkan iddiaların aksine başkanlığa aday olmadığını açıkladı

Eşref Hamamcıoğlu / Fotoğraf: AA

Galatasaray Kulübü'nün kasım ayı olağan divan kurulu toplantısı Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda Eşref Hamamcıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. 

Kulüp başkanı Mustafa Cengiz'in katılmadığı toplantıda sarı-kırmızılı yönetimi, ikinci başkan Abdurrahim Albayrak, başkan yardımcısı Kaan Kançal ile yönetim kurulu üyeleri Mahmut Recevik, Özgür Savaş Özüdoğru ve Dilek Kutlu temsil etti.

Toplantıda söz alan Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu,  sarı-kırmızılı kulübün 114. kuruluş yılı programı kapsamında kurucu başkan Ali Sami Yen'in mezarı başında gerçekleştirilen törende kulüp başkanı Mustafa Cengiz ile arasında yaşanan ve medyada yer alan görüntülerle ilgili de açıklamada bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mezarlık olayını anlatan Hamamcıoğlu, başkan Mustafa Cengiz'in hiç kimseye selam vermeden kabrin başına geçtiğini, kendisinin de protokol ve temsil çerçevesinde durması gereken yere yöneldiğini iddia ederek, "Televizyondaki görüntülerde deforme olduğunu düşünüyorum. Dikkatli izleyecek olursanız başkanımız Mustafa Cengiz ile disiplin kurulu başkanı arasında boşluk vardı. Arayı kapattılar. Ben de olmam gereken yere girmem için 'Müsaade eder misiniz?' dedim. Olmam gereken yerde yerimi aldım. Sayın başkana 'Günaydın' dedim. Cevap alamadım. Ceketimi düzelttim. Zannediyorum dirsek teması olmuş. Hepimiz kalabalık yerlere giriyoruz. Her omuz omuza geldiğiniz yerde kavga mı ediyoruz? Bu nasıl bir algı yönetimidir? Beni tanıyorsunuz, omuz atmam söz konusu olabilir mi? Dar bir alanda saf dizdik. Başkanımız, 'Beni sıkıştırıyorsunuz öte gidin' dedi. Ben de az öte gittim. Başkan, 'Benim mezarı ortalamam lazım' dedi. Geçen pazar bir programda beni linç ediyorlar. Galatasaray hayatımda enteresan bir tecrübe oldu. Bunu köpürtenler arasında Galatasaray Kulübü üyesi medya mensupları da var. Bunların üstesinden geliriz. Çabuk pes eden bir insan değilim" ifadelerini kullandı. 

"Divan başkanlığı, yönetim kurulu başkanlığına rakip değildir"

Hakkında "Muhalefet sözcüsü" söylemi olduğunu bu durumun kulüp tüzüğünde açıkça belli olduğunu hatırlatan Hamamcıoğlu, şöyle konuştu: 

Ben muhalefet sözcüsüyüm. Ben bunu size her divan kurulu toplantısında söylüyorum. Ben tüzüğe göre kulübün yönetilmesi için toplam kulüp üyeleri içinden 2200 divan üyemizin temsili ile görevliyim. Tüzüğümüzün bize verdiği görev, 'tüzüğe göre yönetilmesini sağla'. Biz de bu göreve gelirken proaktif olacağımızı söyledik.

Kendisiyle ilgili bazı kişilerin "kulübü yönetmeye hevesli olduğu" iddialarına da yanıt veren Hamamcıoğlu, "Biz bundan önceki divanlardan farklıyız. Mali ve idari konularda görüş bildirebiliriz. Bundan da faydalanmak lazım. Tüzüğe aykırı davranış varsa takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ben muhalefetin temsilcisi değilim. Tüzüğün korunması için elimden geleni yapacağım. Kimsenin adamı olmadım. Ben bu camiaya 12 yaşında girdim, 65 yaşımdayım. Ben başkanlığa aday değilim. Bu çok net bilinsin. Algı yönetimi yapılıyor. Divan başkanlığı, yönetim kurulu başkanlığına rakip değildir. Hiç öyle bir şey söz konusu olmamıştır. Bu algı ile hedef şaşırtmamak lazım. Aynı kulvarda değiliz” değerlendirmesinde bulundu. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU