Friends hayranlarının hayali nihayet gerçek oluyor: 6 oyuncu yeni proje için görüşmeye başladı

Friends’in 6 oyuncusu ve yaratıcı ekibinin HBO Max’ta yayımlanacak senaryosuz bir program için bir araya gelebileceği belirtiliyor

Friends'in 25 yılı şerefine yurt dışında bazı sinemalarda Friends özel gösterimleri düzenlendi (NBC)

Friends hayranlarının uzun yıllardır beklediği buluşma artık o kadar da uzak olmayabilir.

The Hollywood Reporter’da yer alan habere göre dizinin 6 popüler oyuncusu ve yaratıcı ekip senaryosu olmayan özel bir projede yeniden bir araya gelmek için masaya oturdu. Haberde anlaşmaya varılırsa bu özel yapımın HBO Max’te yayımlanacağı belirtildi.  

Yapım, oyuncular Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry ve David Schwimmer’ın yanı sıra dizinin yaratıcıları David Crane ve Marta Kauffman’ı da bir araya getirecek.

The Hollywood Reporter, haberi dayandırdığı kaynakların anlaşma konusunda ihtiyatlı olduğunu ve henüz üzerinde hem fikir olunması gereken detaylar olduğunu belirtti. Anlaşmaya varılırsa en büyük zorluk ise ortak bir iş takvimi ayarlayabilmek olacak.

HBO Max ve dizinin yapımcısı Warner Bros. TV’den konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

 

 

Halihazırda Netflix’te yayımlanan Friends’in sene sonunda bu platformu terk ederek WarnerMedia destekli HBO Max’e transfer olacağı açıklanmıştı. WarnerMedia’nın Friends’in yayın haklarına 5 yıl için toplamda 425 milyon dolar (yaklaşık 2,5 milyar TL) ödediği belirtiliyor.

WarnerMedia Entertainment Başkanı Bob Greenblatt’ın Friends ekibinin yeniden bir araya gelmesi için istekli olduğu belirtilen haberde oyuncuların da buna istek duymasının kendi içinde bir başarı olarak görüldüğü ifade edildi.  

Friends her ne kadar 2004’te yayın hayatına son vermiş olsa da, aradan geçen 25 yıla rağmen popülerliğinden hiçbir şey kaybetmedi.  Ancak Friends oyuncuları ve yaratıcı ekibin hazır bir senaryo üzerinden gerçekleşecek bir projede bir araya gelmeye karşı oldukları biliniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NBC, 2016’da mini bir Friends buluşması düzenlemiş, dizide Chandler rolüyle karşımıza çıkan Matthew Perry, Londra’da sahnelediği tiyatro oyunu nedeniyle programa katılamamıştı. NBC kanalının usta yönetmen ve yapımcı James Burrows adına düzenlediği özel gecede oyuncular eski bölümlerden kesitler eşliğinde diziye ilişkin anılarını paylaşmıştı.

Son olarak Jennifer Aniston, ekim sonunda Ellen DeGeneres’ın programına konuk olmuş ve ekibin yeniden bir araya gelme ihtimalinin sorulması üzerine, “Bir şeyler olmasını çok isteriz ama o şeyin ne olduğunu bilmiyoruz. Bu yüzden uğraşıyoruz, bir şey üzerinde çalışıyoruz” demişti.

Jennifer Aniston ekimde Friends rol arkadaşlarıyla bir arada olduğu bir fotoğrafı paylaşarak Instagram’a katılmış, bu fotoğraf da hayranlar arasında bir Friends buluşması ihtimalini yeniden gündeme getirmişti.

Friends 1994-2004 yıllarında 10 sezon boyunca toplamda 236 bölümle hayranlarının karşısına çıkmıştı.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU