Ahmet Altan hakkındaki tutuklama kararına itiraz

Cezaevinden çıktıktan 7 gün sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan Altan'ın avukatları bir üst mahkemeye itiraz dilekçesi verdi

Fotoğraf: AA

4 Kasım'daki duruşmada, 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilen gazeteci Ahmet Altan hakkında, 7 gün sonra yakalama kararı çıkarıldı. 

Altan, dün akşam saatlerinde gözaltına alındı. Ahmet Altan, bugün mahkemeye çıkarılarak verilen tutuklama kararı yüzüne okunacak. Ardından yeniden cezaevine götürülecek.

Altan sağlık kontrolüne götürülürken avukatlardan bir üst mahkemeye itiraz dilekçesi verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avukat Figen Çalıkuşu dilekçesinde, müvekkili Altan ile ilgili 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verilen kararın, ara karar değil hüküm olduğunu ifade ederek “Dosya Yargıtay incelemesine geçmiştir. 27. Ağır Ceza Mahkemesinin tutuklama kararı verme yetkisi yoktur” dedi.

Ne olmuştu? 

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 Kasım'da görülen davada karar açıklanmış, mahkeme heyeti 'Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılanan Altan'a 10 yıl 6 ay ve Nazlı Ilıcak'a da 8 yıl 9 ay hapis cezası vermişti.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Mehmet Altan'ın beraatına hükmetmişti. Heyet, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın tahliyesine karar vermişti. Karar ardından Ilıcak ve Altan cezaevinden çıkmıştı.

Bu son kararda ise aynı davada tahliye olan Nazlı Ilıcak hakkında itiraz ve yakalama kararı verilmedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU