İsrail ile Gazze arasındaki gerilim sürüyor

İsrail ordusunun İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Seriyyelerinin önde gelen komutanlarından Baha Ebu'l Ata'yı, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıda öldürmesinin ardından başlayan gerginlik devam ediyor

Fotoğraf: AA

İsrail ordusunun dün İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Seriyyelerinin önde gelen komutanlarından Baha Ebu'l Ata'yı, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıda öldürmesinin ardından başlayan gerginlik devam ediyor. 

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinden bu yana Gazze'den İsrail tarafına çok sayıda roket atıldığı belirtildi. 

Gazze'den atılan roketler nedeniyle ülkenin güneyinde zaman zaman sirenler çalındığı kaydedilen açıklamada, Gazze'deki İslami Cihad hedeflerine hava saldırısı düzenlendiği bilgisine de yer verildi.  

Tel Aviv'de okullar açıldı 

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de artan gerilim nedeniyle eğitime verilen bir günlük ara bugün sona ererken, ülkenin güneyindeki okullar ise bugün de kapalı olacak. 

Yerel basın, ülkenin güneyinde okulların yanı sıra birçok iş yerinin de kapalı olduğunu yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ölü sayısı 21'i yükseldi

Öte yandan İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları devam ediyor. 

İsrail'in son hava saldırılarında Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde bir ev ile bazı tarım arazilerinin vurulduğu ifade edildi. 

Abluka altındaki Gazze Şeridi'ne dün sabah saatlerinden itibaren düzenlenen hava saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısı arttı. 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'nin orta ve kuzey kesimlerine düzenlenen saldırılar sonucu dünden bu yana 21 kişinin öldüğü belirtildi.

Bakanlık açıklamasında yaralı sayısının ise 69 olduğu kaydedildi.

 

 

AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU