Kendisine “Robin Hood” diyen gizemli yardımsever bu sefer Tuzla’da para dağıttı

Gecekondu mahallelerinde fakirlere para dağıttığı için adı "Hızır"a çıkan gizemli hayırsever bu sefer Tuzla’da ortaya çıktı. Zarf içinde 1000 lira veren hayırsever adını soranlara cevabı kısa oldu: "Robin Hood deyin yeter”

Gizemli hayırsever paraları zarf içinde dağıtıyor / Fotoğraf: AA

İstanbul'daki farklı gecekondu mahallelerinde geçtiğimiz aylarda para dağıtan gizemli yardımsever bu sefer de Tuzla’ya bağlı Şifa ve Mimar Sinan Mahalleleri’nde ortaya çıktı.

Gizemli yardımsever kimi mahalle bakkalarına giderek veresiye borcu olanların hesaplarını kapattı. Aynı kişinin maddi durumu kötü ailelere de zarf içerisinde 1000 lira verdiği ortaya çıktı.

“Bana Robin Hood deyin yeter”

Alacaklarını ödediği mahalle bakkallarından Coşkun Yılmaz, gizemli yardımseverin ziyaretini şöyle anlattı:

Bir arkadaş geldi. Allah razı olsun kendinden. İsmini söylemedi. Bakiye kalmış veresiyeler vardı. Onları ödeyip gitti. Defterde borcu olanlardan 4 tanesine giderek bulup ne kadar borcu olduğunu öğrenip bana verdi. Hatta borcunu ödediği kimi ailelere para dolu bir de zarf verdi. İsmini sordum. 'İsmim yok benim. Robin Hood deyin, bana yeter' dedi.

"Allah rızası için yapıyorum"

Yine gizemli yardımseverin gelerek veresi borcu olanların borçlarını ödediği bir diğer bakkal Tuncay Yaşar da o anları şöyle anlattı:

30 seneden beri burada esnaflık yapıyorum. Dün tanımadığımız bir vatandaş geldi. Borcunu ödeyemeyen geçinemeyen kişilerin borcunu ödeyeceğini söyledi. 30 seneden beri ilk defa böyle bir olayla karşı karşıya kaldım. Mutlu olanlar oldu. 'Vatandaşı biz de görelim' dediler. Yalnız borçlarını verdikleri vatandaşlar çok memnun kaldılar. İsmini söylemedi. “Allah rızası için yapıyorum.

yardımsever.jpeg
Fotoğraf: AA

 

Çocukları da sevindirdi

Mahalle esnaflarından Gönül Yaşar ise yardımı yapanların iyi giyimli iki kişi olduğunu belirterek sözlerini şöyle devam ettirdi:

Komşularımıza zarf verdi. İçerisinde bin TL vardı. Hatta bir tane küçük kıza 50 TL verdi. O çocuk çok mutlu oldu. Hatta çocukların hepsine 50 TL para da dağıttılar.

Yardım alanlar "Hızır" olarak adlandırmıştı

Meçhul yardımsever daha önce Beyoğlu ve Başakşehir'in gecekondu mahalleleri ile Suriye kuzeyindeki kimi noktalarda da para dağıtmış, yardım alanlar kendisini "Hızır" olarak adlandırmıştı

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU