Bahçeli’ye göre Erdoğan ‘tarihi’ bir ziyaret yapıyor: Tartışmaya açmak Türkiye’ye haksızlıktır

MHP lideri: Trump'ın skandal mektubu eşi benzeri görülmemiş bir rezalet olarak milli hafızalara kazınmıştır

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington’a yaptığı ziyareti “tarihi” olarak nitelerken “Ziyareti tartışmaya açmak, hatta peşin yargılarla bir sonuç çıkmayacağını iddia etmek Türkiye’ye haksızlık ve hayasız ithamdır” açıklamasında bulundu.

Bahçeli, Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşme hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Bahçeli bu açıklamada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “temel atmama” töreninden Bolivya’daki siyasi gerilimlere, Ankara-Washington hattındaki gerilimden Ortadoğu’daki gelişmelere kadar birçok konuda değerlendirmede bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“ABD’deki zirve görüşmesinden çıkacak sonuç ne olursa olsun Türkiye tek yürektir” diyen Bahçeli, Erdoğan’ın ziyareti hakkında özetle şu ifadeleri kullandı:

Bilinmelidir ki, Sayın Cumhurbaşkanımız yalnız değildir.

Türkiye çaresiz ve mahkûm ülke değildir.

Emperyalizme beşinci kol faaliyetiyle hizmet eden taşeron CHP’nin ne dediğinin, hangi iftira ve isnatlarla Türkiye’nin kuyusunu kazmaya, elini zayıflatmaya çalıştığının hiçbir önemi yoktur.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun siyasi esareti korkunç boyutlardadır.

ABD’nin sesi, terör örgütlerinin nefesi, husumet cephesinin bekçisi gibi davranan CHP’nin kimlerle işbirliği içinde olduğu artık iyice bilinmektedir.

Milyonlarca fidanın dikilmesinden rahatsız olan CHP’nin, orman yakan teröristlerle, ağaca kıyan şerefsizlerle, vatan evlatlarına kurşun sıkan hainlerle kolkola girmesi, siyasi hesap içinde olması ayıp ve ahlaksızlıktır.

ABD’nin telkin ve tesiri altındaki işbirlikçi ve şımarık muhalefet anlayışının Türkiye’yi Bolivya şartlarına sürükleme, sokakları karıştırma, intihar vakalarından toplumsal infial üretme arayışı vatan ve millete tescilli ihanettir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın yapacağı görüşmeleri zaafa uğratmak, tarihi ziyareti tartışmaya açmak, hatta peşin yargılarla bir sonuç çıkmayacağını iddia etmek Türkiye’ye haksızlık ve hayasız ithamdır.

Sahte kahramanların temel atmama törenleri düzenleyip ucube siyasi sapmanın içine gömüldükleri bugünkü ülke tablosunda kimin milli kimin gayri milli, kimin haktan ve halktan yana kimin husumet ve hıyanetten yana olduğu hepten gün yüzündedir.

Atatürk istismarıyla yoğun bakımdan çıkmaya çalışanlar düştükleri fitne çukurunda başlarını dahi kaldırmayacaklardır.

Türk milleti birdir, bütündür, cihana karşı tek yumruktur.

Milli birlik ve dayanışma ruhumuz nice badireyi aşmamızda bize moral desteği sağlayacaktır.

Zalimler mazlum yüreklerin atışıyla gerileyeceklerdir.

Bugün duamız ABD’de bulunan Türk heyetiyle birliktedir.

Bahçeli’nin açıklamasında ayrıca “ABD Başkanı’nın PKK/YPG’yi kollayan, Mazlum Kobani kod isimli teröristbaşıyla müzakereyi dayatan, üslup ve seviyesi yerlerde sürünen 9 Ekim 2019 tarihli skandal mektubu eşi benzeri görülmemiş bir rezalet olarak milli hafızalara kazınmıştır” ifadesi yer aldı.

MHP, her Salı olduğunun aksine dün Meclis’te grup toplantısı düzenlememişti. MHP liderinin birçok konuya değindiği yazılı açıklaması, grup toplantısı konuşması şeklinde yorumlandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU