Barınaktaki diğer kedilerin kapılarını açıp serbest bırakıyordu, tecride alındı

Tecride alınan kedinin serbest bırakılması için kampanya başlatıldı

Fotoğraf: Twitter

ABD’de bir barınakta yaşayan bir kedi, diğer kedilerin kafeslerini açarak onları serbest bıraktığı için tecride alındı. Kedinin serbest bırakılması için sosyal medyada kampanya başlatılırken, merkezin çağrısı üzerine kediyi sahiplenmek isteyenler oldu.

7 yaşında olduğu belirtilen kedinin arkadaşlarını serbest bırakma girişimleri Teksas eyaletinin Houston kentindeki ‘Friends For Life Animal Rescue and Adoption Organization’ (Ömür Boyu Arkadaş Hayvan Kurtarma ve Sahiplendirme Organizasyonu) çatısı altında yaşandı.

ABD basınına yansıyan haberlere göre, adını Vladimir Nabokov’un Lolita romanındaki Clare Quilty karakterinden adını alan kedi Quilty’nin başı, sürekli diğer kedilerin kafeslerini açtığı için derde girdi. Merkez çalışanları, Quilty’nin bazen günde birkaç kez kafesleri açtığını, serbest kalan kedileri koridorlardan topladıklarını anlattı.

Bunun üzerine çalışanlar çareyi Quilty’yi tecrite almakta buldu. Ancak Quilty’nin durumunun sosyal medyada duyulması üzerine serbest bırakılması için ‘#FreeQuilty’ etiketiyle bir kampanya başlatıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU