Hakkında yakalama kararı verilen Ahmet Altan gözaltına alındı

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, Ahmet Altan’ın tahliye edilmesine yönelik kararı kaldırdı. 4 Kasım'da tahliye edilen Altan, 7 gün sonra polis ekiplerince evinden alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü

4 Kasım'daki duruşmada, 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilen gazeteci Ahmet Altan hakkında, 7 gün sonra yakalama kararı çıkarıldı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Altan'ın tahliyesine yönelik mahkeme kararına 6 Kasım’da itiraz etti.

Tahliyeye yapılan itiraz, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi. Mahkeme, savcılığın itirazını kabul ederek Altan hakkında verilen tahliye kararını kaldırdı ve hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Altan'ın avukatı Figen Çalıkuşu, mahkemenin kararı kendisine vermediğini söyledi.

 

Twitter hesabından açıklama yapan Çalıkuşu, "Savcının Ahmet Altan'ın tahliyesine yasal olmayan itirazını 27. Ağır Ceza Mahkemesi 17:00'de karara bağladı. Israrıma rağmen kararı bana vermedi, "Yarın öğrenin" dedi. Dilerim karar hukuka uygundur. Aksi halde 27. Ağır Ceza Mahkemesi bir hükmü bozarak istinaf mahkemesinin yetkisini gasp etmiş sayılacaktır" ifadelerini kullandı. 

ahmet altan AA gözaltı (1).jpg
Fotoğraf: AA

 

Haberin duyulmasının ardından polis ekipleri, gazeteci-yazar Altan'ı almak için Göztepe'deki evine gitti. 

Evinde çocukları Sanem Altan, Kerem Altan ve kendisine destek için yanında bulunan gazeteci Hasan Cemal'le vedalaşan Altan, 1138 gün tutuklu kaldıktan sonra bir hafta önce tahliye edildiği Silivri Cezaevi'ne götürülmek üzere gözaltına alındı.

ahmet altan AA gözaltı (2).jpg
Fotoğraf: AA

 

Altan, önce Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Avukatlarından alınan bilgiye göre, Altan'ın geceyi emniyette gözaltında geçirecek. Yarın, mahkemeye çıkartılacak ve alınan karar yüzüne okunduktan sonra Silivri Cezaevi'ne nakledilecek. 

Kararın veren 27. Ağır Ceza Mahkemesi, “Kaçma şüphesi, suçunun yasada belirtilen katalog suçlardan olması, konumu, sıfatı, eylemlerindeki yoğunluk, aldığı ceza miktarı, tutuklu kaldığı süre, eylemlerinin uzun süreye yayılmış olmasını dikkate alarak adli kontrol tedbirlerinin, harici davranışları da gözetilerek amaca hizmet etmediği" gerekçe gösterdi. 

 

Ne olmuştu? 

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 Kasım'da görülen davada karar açıklanmış, mahkeme heyeti 'Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılanan Altan'a 10 yıl 6 ay ve Nazlı Ilıcak'a da 8 yıl 9 ay hapis cezası vermişti.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Mehmet Altan'ın beraatına hükmetmişti. Heyet, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın tahliyesine karar vermişti. Karar ardından Ilıcak ve Altan cezaevinden çıkmıştı.

Bu son kararda ise aynı davada tahliye olan Nazlı Ilıcak hakkında itiraz ve yakalama kararı verilmedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU