Le Mesurier’in ölümünde intihar şüphesi ağırlık kazanıyor

Beyoğlu’nda ölü bulunan Mayday Rescue Genel Müdürü Le Mesurier’in eşi, polise verdiği ifadede “Eşim 15 gün önce intihar etmeyi düşündüğünü söyledi” dedi. Cumhuriyet Başsavcılığı da çevredeki kamera görüntülerinin incelendiğini açıkladı

Le Mesurier, eşine intihar etmeyi düşündüğünü söylemişti / Fotoğraf: Twitter

Beyoğlu'nda cansız bedeni bulunan Mayday Rescue Genel Müdürü James Gustaf Edward Le Mesurier'in ölümüne ilişkin İsveç vatandaşı eşi Emma Hedvig Christina Winberg'in polise verdiği ifadenin ayrıntılarına ulaşıldı.

Winberg ifadesinde, eşinin yaklaşık 15 gün önce kendisine intihar etmeyi düşündüğünü söylediğini aktardı.

İsveç vatandaşı Winberg, olay günü eşinin uyku ilacı kullandığını ve olayın sabaha karşı kendisi uyurken gerçekleştiğini, eve yabancı bir kişinin girip çıkmadığını da dile getirdi. 

 

“Uyumadan önce uyku hapı içtik”

Eşinin son dönemde aşırı stres nedeniyle psikolojik ilaç ve uyku ilacı kullanmaya başladığını anlatan Winberg, ifadesinde şunları söyledi:

2-3 gün önce Adalar'da bulunan evde yine aşırı strese bağlı rahatsızlığı nedeniyle iğne ve ilaç tedavisi alarak sağlık kuruluşuna yakın olma amacıyla homeofis olarak kullandığı bu adrese geldik. Akşamüstü eski bir arkadaşımızla görüştük. 19.00 sıralarında eve geldik ve bir daha dışarı çıkmadık. Bulunduğumuz binanın kapısında şifreli sistem mevcut ve şifreyi ikimizin dışında kimse bilmiyor. Eşim, 02.30'da uyku ilacı aldı ve yattı. Ben 04.30'da yatak odasına gittiğimde eşim uyandı ve bana da uyku hapı isteyip istemediğimi sordu. Ben de isteyince eşim hap ve suyu getirdi. İçtim ve beraber uyuduk. Saat 05.30-06.00 sıralarında kapının dışarıdan polis tarafından çalınması üzerine uyandım. Eşimi görmemem üzerine 3. katta açık olan pencere camından baktığımda onu yerde yatar halde gördüm. 

Eşinin tırnak arasından doku örneği alındı

Ekipler, Le Mesurier'in eşinin tırnak arasından doku örneği aldı. 

Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan cesette yapılan ilk incelemede, el ve ayaklarında bulunan kırıklardan Le Mesurier'in intihar olasılığının yüksek olduğunun değerlendirildiği öğrenildi.

İstanbul polisi, Le Mesurier'in yatak odası penceresi önünde bulunan yaklaşık 1 metre genişliğindeki çıkıntıdan düşmesinin mümkün olmadığını, kendisinin atlayarak intihar etmiş olabileceğini değerlendiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kraliçe'den nişan almıştı 

Anadolu Ajansı, Mesurier’in eski İngiliz askeri istihbaratçısı olduğunu ve Suriye’de arama-kurtarma faaliyeti yürüten Beyaz Baretliler’i kurduğunu öne sürdü. 

Mesurier’in istihbaratçı olduğunu ilk iddia eden Rusya olmuştu. Beyaz Baretliler’in lideri Raid Salih, Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada, Beyaz Baretliler’i, Le Mesurier’in kurmadığını, yurtdışından gelen yardımları organize ettiğini söyledi. 

Le Mesurier, 2016'da İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'ten Britanya İmparatorluğu nişanı almıştı.

İstanbul Başsavcılığı: Kamera kayıtları inceleniyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada ise Le Mesurier’in istihbaratçı olup olmadığına yönelik bir bilgi paylaşılmadı. Başsavcılık açıklamasında, olay yerindeki kamera kayıtlarının incelendiğini açıklayarak “Soruşturma titizlikle yürütülüyor” denildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU