Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a “25 yıllığına kiraladığın fabrika için kaç lira aldın?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmanın gündemine yine tank palet fabrikasının satışını alarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Sen 25 yıllığına kiraladığın fabrika için kaç lira aldın?” diye sordu

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftalık grup toplantısında konuştu. 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının en önemli gündem maddelerinden biri tank palet fabrikasının özelleştirilmesi oluşturdu.

Kılıçdaroğlu, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şöyle yüklendi:

Bu kürsüden defalarca sordum; Değeri 20 milyar dolar... Avrupa'nın en büyük tank üretim merkezlerinden birisi. 25 yıllığına BMC Grubu'na, Katar ordusuna verdi. İhaleyi ne zaman nerede yaptın arkadaş? Bilmeye hakkımız var. O fabrikanın kuruluşunda benim vergim var. Yüzde 12 buçuk kar garantisi veriyorsun, yüzde 20 avans ödüyorsun. Kimin fabrikasını kime veriyorsun. Sen dürüst değilsin, samimi değilsin. Türk Telekom da aynı durumdaydı. 21 yıllığına 6 buçuk milyar dolara kiraladılar. Şimdi Erdoğan'a soruyorum: Sen 25 yıllığına kiraladığın fabrika için kaç lira aldın? Erdoğan sana soruyorum, tüyü bitmemiş yetimin hakkı için... Ne satış ne kiralama bunun adı "peşkeş"tir. O bedelle bir fabrikayı birisine vermek. Devlet memurları da işçiler de onların emrinde olacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tarihinde böyle bir rezalet, böyle bir ahlaksızlık, böyle bir soygun görülmemiştir.

“15 Temmuz Gazileri için toplanan paralar nereye gitti?”

15 Temmuz gazileri de ilgli konuya değinen Kılıçdaroğlu, "Ak Partilinin de, MHP'linin de hakkını aramak bize düştü. Adaleti, dürüstlüğü, temiz siyaseti bu memlekete getireceğiz. Harcadığın her kuruşun hesabını millete vermiyorsan siyaset yapmayacaksın kardeşim. 15 Temmuz şehit aileleri ve gaziler için para topladılar, o para nereye gitti? O vakfın adresi neresi? Ben bu soruları sormazsam benim bu kürsüde ne işim var? Ben bu soruları sormazsam CHP Genel Başkanlığı'nda benim ne işim var?" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında Erdoğan’a bir de tavsiye olduğunu belirterek "Sayın Erdoğan diyor ki, ‘17 yılın sonunda özellikle istihdam konusunda büyük başarı sağladık.’ Ya Allah aşkına ben şimdi ne diyeyim... İşsiz kardeşlerime sesleniyorum; Ak Parti döneminde 15 istihdam paketi açtılar, 5 tane ekonomi reform paketi açıkladılar... Bir şey çıkmadı. Erdoğan'a tavsiye, paket açıklayacağına bir paket yapacaksın. Damadı paketleyeceksin, kapının önüne koyacaksın" diye konuştu. 

“Gerçek isşiz sayısı 8 milyon 112 bin kişi”

Türkiye'de yaşanan ekonomik krize ilişkin değerlendirmelerde de bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: 

İşsizliğin olduğu yerde huzur olmaz. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Gerçek işsiz sayısı 8 milyon 112 bin kişi. Artık yeter dememiz lazım, oturup düşünmemiz lazım. Herkesin aşı olsun istiyoruz. hapishaneler tıka basa dolu. Kayınpederi, dostu, parası olan dışarıda, gariban içeride. Kendini yakan var, kendisini asan, şimdi sıra toplu intihalara geldi. Toplumda huzur kalmadı, bir endişe var. Kişilerin toplumun huzurunu ve mutluluğunu devlet sağlamak zorunda. Kim mutlu arkadaşlar?

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU