Fatih Altaylı'dan Terim'e: Yüreğini kaybetmiş, ödleğin ödleği olmuş

Gazeteci Fatih Altaylı, dün akşam katıldığı Habertürk TV canlı yayınında Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e ve sarı-kırmızılı takımın Faslı futbolcusu Younes Belhanda'ya eleştirilerde bulundu

Fatih Altaylı, Hande Sağıroğlu'nun moderatörlüğünde Habertürk TV'de yayınlanan Spor Saati adlı programda spor gündemini değerlendirdi.

Altaylı, Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 4. hafta karşılaşmasında İspanya'nın Real Madrid Kulübü'nde 6-0 yenilmesini yorumladı.

"Futbolda bu skorlar var benim meselem skorlarda değil" diyen Altaylı, Galatasaray'ın oynadığı 4 maçta az sayıda pozisyona girmesinden ve ve organizasyonda mücadele eden 32 takım arasında gol atamayan tek ekip olmasını eleştirdi. Galatasaray'ın 1999 yılında Chelsea'ye 5-0 yenildiğini ancak takımın o sezon UEFA Kupası'nı kazandığını hatırlatan Altaylı, sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim'e hitaben şöyle konuştu: 

Sevgili dostum Fatih Terim, herkes hata yapar, yanlış yapar ama aynı hatayı sürekli tekrarlayana da ne denir ben demeyeyim... İmparatorumuz, büyük teknik direktörümüz Fatih Terim ne diyor, 'Bunlar böyle, bunlar şöyle'. Peki onlar öyle de niye o zaman bunlarla oynuyorsun? 6 haftadan beri 'Ders vereceğim, nasihat edeceğim, göstereceğim gününü' diyip aynı ruhsuz, haysizetsiz, şerefsiz, onursuz futbolcularla sahaya çıkamazsın.

Kendisini, Fatih Terim'in ya da Galatasaraylıların "Bu takımla böyle konuşamazsın" diyerek eleştirileceğini de dile getiren Altaylı, takımın 1 buçuk-2 milyar TL borç içinde olduğunun altını çizerek, "Bu güruha, takım demiyorum. Galatasaray, 2 milyar TL borcun sebebi olan bu güruha, bu sene de yine 50-100 milyon dolar para ödeyecek ve bu güruhun sahada bize sunduğu bu... Ey Fatih Terim, sen dersini almışsın, görmüşsün ve bu adamları oynatmadığın zamaan bu takımın biraz daha futbola benzer birşey oynayabildiğini ligde de görmüşsün" ifadelerini kullandı.

Galatasaraylı futbolcu Ömer Bayram'dan övgüyle bahseden Altaylı, Ömer'in ilk geldiğinde sol bek olduğunu ancak Fatih Terim'in şapkadan tavşan çıkarma hamlesiyle onu orta sahada bir dinamo haline geldiğini söylerek, "Yoktu Galatasaray'ın böyle bir adamı. Hatta ilk olarak Ömer'i orada oynatacağı zaman hepmiz dedik ki 'Hoca delirdi herhalde', hoca delirmemiş Ömer Bayram'dan olmayan bir ürün elde etti" diyerek buna rağmen Ömer'in şans bulamamasından şikayet etti. 

Geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın transfer ettiği Emre Taşdemir'i Fatih Terim'in kendisinin transfer ettiğini söyleyen Altaylı, "Nagatomo tel tel dökülüyor... Geçen sene 11 tane Japonumuz olsaydı dediğimiz Nagatomo... Bu sene bu adama 'Keşke Nagazaki'de bu gitseymiş' diyecek noktaya geldi Galatasaray taraftarı. Şimdi sen bu adamı hala oynatıyorsun ama Emre'yi oynatmıyorsun" değerlendirmesinde bulundu. 

Futbolun zor bir oyun olmadığını, futbolda değişiklik yapmanın takıma da olumlu yansıdığını dile getiren Altaylı, tecrübeli teknik adamın Galatasaray'da birçok başarılı işe imza attığını dile getirerek, şu eleştiride bulundu: 

Fatih Terim yüreğini kaybetmiş, korkmuş. Artık korkuyor Fatih Terim. Ödlek bir teknik direktör olmuş. Ödleğin ödleği olmuş. Ödü patlıyor. Kendisinden korkuyor. Kendi başarılarının altında kendi geçmişinin altında ezilmiş... Kafasında şöyle birşey var 'Büyük maçlar, büyük futbolcularla kazanılır. Bu futbolcular büyük futbolcular ben bunlarla sahaya çıkacağım' doğru büyük maçları büyük futbolcular kazanır ama elindeki futbolcular büyük değil, parası çok olan illa büyük futbolcu değildir ve büyük futbolcu yoksa o zaman teknik direktör büyür" diyerek Fatih Terim'in kendisini büyütmesi gerektiğini bu oyuncu grubundan hiçbirşey olmayacağını iddia etti.

"Ben burada Belhanda y...ça oynuyor dediğimde bana sövdüler" diyen Altaylı, Türk Telekom Stadı'nda Real Madrid ile oynanan maçta Faslı futbolcunun sarı-kırmızılı tribünlere ana-avrat küfrettiğini hatırlatan Altaylı, "Küfrü yuttular herkes de oradaydı. Yuttular çünkü hak edenlere küfretti. Ben Belhanda'nın ne olduğunu söylediğimde 'Sen Galatasaraylı futbolcuya nasıl böyle dersin' dediler ama Galatasaraylı olmayan lejyoner alçak, döndü size küfretti. Yuttunuz mu? yuttunuz. Afiyet olsun" eleştirisinde bulundu.

Altaylı, Galatasaray'ı düştüğü bu durumdan çıkaracak tek kişinin yine Fatih Terim olduğunu dile getirdi. Tecrübeli teknik adamın kulüp başkanı gibi davranmaması gerektiğini  öte yandan Galatasaray İkinci Başkanı Abdürrahim Albayrak'ın da sadece futbol takımıyla ilgilenmesi halinde takımı düzlüğe çıkartacaklarını iddia etti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU