Aquaman 2: Johnny Depp hayranları Amber Heard’ın kovulması için imza kampanyası başlattı

İmza kampanyası asıl Amber Heard’ın aile içi şiddet uygulayan kişi olduğunu iddia ediyor

Aquaman 2'nun Aralık 2022'de vizyona girmesi bekleniyor (Warner Bros.)

Eski eşler Johnny Depp ve Amber Heard arasındaki hukuk mücadelesi süre dursun, ikili arasındaki bu anlaşmazlık öyle görünüyor ki oyuncuların projelerini de etkilemeye başladı.

Johnny Depp hayranları Change.org’da “Amber Heard’ı Aquaman 2’dan Çıkarın” başlıklı bir imza kampanyası açtı. Kampanya şimdiye dek 36 binden fazla imza toplamış durumda.

 

Amber Heard - Change.org_.jpg
Oyuncu kadrosundan çıkarılması istenen Amber Heard filmde başrolü Jason Momoa ile paylaşıyor (Change.org) 

 

Johnny Depp ve Amber Heard arasında devam eden hukuk mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. CinemaBlend’de yer alan habere göre Amber Heard’ın Washington Post için aile içi şiddetin kurbanı olmaya ilişkin kaleme aldığı yazının ardından Johnny Depp, Heard’a 50 milyon dolarlık (yaklaşık 300 milyon TL) hakaret davası açmıştı.

Yazıda Johnny Depp’in adı açıkça geçmiyordu ancak Depp, çıkarımların kendisini karalamaya yetecek kadar güçlü olduğunu iddia etmişti.

Hatta Depp yeni Karayip Korsanları (The Pirates of the Caribbean) film serisindeki Kaptan Jack Sparrow rolünü bu yazıdan dolayı kaybettiğini ileri sürmüştü.

Johnny Depp hayranları Kaptan Jack Sparrow rolünün Depp’e geri verilmesini talep eden bir imza kampanyası da başlatmıştı. Disney, Depp’i resmi olarak Karayip Korsanları serisinden kovmamış ya da Deep’in serideki geleceğine dair bir açıklama yapmamıştı.

Buna karşılık Amber Heard ise hakaret davası kapsamında eski eşinin akıl sağlığı raporu sunmasını talep etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Depp’in açtığı başka bir davada Amber Heard’ın Aquaman’deki rolünün bahsi geçtiği iddia edilmiş, dava kapsamında Depp’in eski Warner Bros. Başkanı Kevin Tsujihara’dan Amber Heard’ı Aquaman kadrosundan çıkarmasını ve oyuncunun başka Warner Bros. filmlerinde yer almasını engellemesini istediği ileri sürülmüştü. Bu dava anlaşmayla sonuçlandığından iddiaya ilişkin herhangi bir kanıt ortaya konmadı.

Öyle görünüyor ki Johnny Depp’in bazı hayranları hala Amber Heard’ın DC filmindeki Mera rolünü kaybetmesini umuyor. Change.org imza kampanyası asıl Amber Heard’ın aile içi şiddet uygulayan kişi olduğunu iddia ediyor ve oyuncunun Aquaman 2’nun kadrosundan çıkarılmasını talep ediyor.

Amber Heard’ın destekçileri de nisanda Johnny Deep’in Fantastik Canavarlar (Fantastic Beasts) serisinden kovulmasını istemiş, bu tepkinin Warner Bros.’u endişelendirdiği yönünde haberler basında yer almıştı.

Şimdiye kadar gelen bilgiler Amber Heard’ın Aquaman 2’da Mera rolünü devam ettireceği yönünde. Tıpkı Johnny Deep’in de Fantastik Canavarlar 3’de karşımıza yine Gellert Grindelwald olarak çıkacağı gibi.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU