Bahçeli’den güvenli bölge soruları: Kastedilen ne, uçuşa yasak bölge olacak mı, Rusya bu işin neresinde?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin il başkanları toplantısında güvenli bölge ile ilgili sorular sordu

MHP Genel Başkanı Bahçeli partisinin il başkanları ile bir araya geldi / Fotoğraf: AA

Devlet Bahçeli MHP il başkanları ile bir araya geldi.  Konuşmasında gündemdeki konuları değerlendirdi.  

“Birkaç belediye daha alalım diye avuç açmadık”

Bahçeli’nin gündeminde 31 Mart yerel seçimleri vardı. Kalan 220 belediye başkan adayını önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söyledi.

“15 Temmuzların olmaması için ön almak mecburiyetindeyiz. Bu nedenle 31 Mart seçimlerinin tarihi bir önemi bulunmaktadır. Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler hazırlık yapıyor. Zalimler fırsat kolluyorlar. 31 Mart 2019'da yol kazasının pek çok badireye yol açacağını gördük. İnancım odur ki Cumhur İttifakı, sahip olduğu milli mücadele ruhuyla Türkiye'ye tuzak kuranları şaşkına çevirecektir. MHP olarak Cumhur İttifakı'nın gereği neyse onu yaptık. Birkaç belediye daha alalım diye ilçelerimizi  çiğnemedik, el avuç açmadık aman demedik. Beka ağırlıklı siyasetimizi karalamadık."

Bahçeli’den Trump’a: ABD karanlık kampanyayı tedavüle soktu

"Bölgesel gelişmeler çetrefilli bir hal almaktadır. Suriye olaylarına her gün yenisi eklenmektedir. Güney sınırlarımız boyunca milli bekamızı etkileyecek bir kumar oynanmaktadır. Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon desteğimiz tavsamaktadır. ABD karanlık bir kampanyayı tedavüle sokmuştur. Kürt kökenli kardeşlerimize hakaret edilmektedir. Bu Kürdistan'a bir adımdır. Trump, Türkiye'yi PKK/PYD/YPG'den uzak tutmak niyetindedir. İsrail işin içindedir. Bedeli ağır olacak paylaşım süreci önümüzdedir."

Art arda güvenli bölge soruları 

MHP Genel Başkanı Suriye’de kurulması planlanan güvenli bölge ile ilgili bir çok soru yöneltti. “Irak ve Suriye’den sonra sıra Türkiye’ye gelebilir” dedi.

“Trump güvenli bölgeden bahsetmiştir. Bu bölge tamamen Türkiye'nin kontrolünde olacaksa diyecek bir şeyim yoktur. Güvenli bölge stratejisi biz kurmuşsak, biz masaya taşımışsak mesele yoktur. Kuralı koyan, kozlarını kullanan bizsek hiçbir kaygıya mahal olmayacaktır. Güvenli bölge diye tampon bölgeye tamam diyeceksek Körfez Savaşı'nda yaşandığı gibi bir bölgeye izin vereceksek, bugüne kadar yaptıklarımızın üzeri çizilecektir. Milli irademiz rehin alacaktır. Irak ve Suriye'den sonra sırayı Türkiye alabilecektir. 20 mil derinlikteki güvenli bölge ile kastedilen nedir? Terör örgütleri bulunacak mı? Uçuşa yasak bölge olacak mı? Rusya bu işin neresindedir? 

DAHA FAZLA HABER OKU