Erdoğan'dan IŞİD'lilerin iadesiyle ilgili açıklama: Bugüne kadar biz düşündük, bundan sonra onlar düşünsün

Erdoğan, Washington'a yapacağı ziyaret öncesi "Trump ile gündemimizde olan tüm konuları ayrıntılı ve samimi bir şekilde görüşeceğimize inanıyorum" açıklamasında bulundu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington’da ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşme öncesi yaptığı açıklamada “ziyaretin sancılı bir dönemde gerçekleştiğini” söyledi.

Erdoğan, ziyarette özellikle Suriye’deki durumun konuşulacağını bildirdi ve “Terör örgütleriyle mücadelede iş birliği üzerinde duracağız” dedi. Cumhurbaşkanı’nın ABD'ye yapacağı ziyaretle ilgili açıklamaları şöyle:

Trump ile gündemimizde olan tüm konuları ayrıntılı ve samimi bir şekilde görüşeceğimize inanıyorum. İlişkilerimizdeki sisli havaya rağmen Trump'la sorunların çözüme kavuşturulması ve ilişkilerimizin geliştirilmesi noktasında hemfikiriz. Terörle mücadele öncelikli konumuzu oluşturmaktadır. Her iki ülkenin güvenliğini ilgilendiren konularda yeni bir dönemi başlatmak istiyoruz. Terör örgütleri bölgeden çekilmedi. Ne Rusya, ne ABD terör örgütlerini temizleyemedi.

FETÖ terör örgütü de ele alacağımız konuların en üst sıralarındadır. Pensilvanya'daki terörist başının ülkemize iadesi için bugüne kadar birçok adım atttık, atmayı da sürdüreceğiz. Tüm darbeciler yargı önünde hesap verene kadar peşlerini bırakmamakta kararlıyız. Ferhat Abdi Şahin'in bir terörist olduğunu, böyle bir teröristle görüşmelerinin yanlış olduğunu belgeleriyle ifade edeceğiz.

DEAŞ'lıları ülkelerine iadeye başladık, buralarda ciddi bir telaş, bir tutuşma süreci başlamış bulunuyor, bugüne kadar biz düşündük, bundan sonra onlar düşünsün.

“Bu kapılar açılır…”

Erdoğan, Doğu Akdeniz’deki sondaj gerilimiyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Biz Kıbrıs'ta bir garantör ülkeyiz, Yunanistan ve İngiltere de garantör ülke, bizim garantör ülke olarak burada haklarımız var, bunlar uluslararası hukuktan kaynaklanan haklar. Siz zaten bize 1959'dan beri yaptırım uyguluyorsunuz, "aldık alacağız" diye sürekli oyaladınız, hiç bir zaman verdiğiniz sözleri tutmadınız. Ey AB şunu bilin, Türkiye bugün sizin tanıdığınız ülkelerden biri değil, müzakere masasında olan bir ülke, bu müzakere masasında olmak da bizi bağlamaz, bir anda bitebilir. Bu kapılar açılır, bu DEAŞ'lılar size gönderilmeye başladı, bundan sonra da gönderilir, Kıbrıs ile ilgili gözdağı vermeye kalkmayın, biz bunları takmayız, yolumuza devam ederiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU