Eski İngiliz istihbaratçı İstanbul'da ölü bulundu

İstanbul’daki evinin yakınlarında ölü bulunan James Le Mesurier’in eşi, ifadesinde, Le Mesurier’in son dönemde aşırı stres nedeniyle uyku ilacına ve başka bir psikolojik ilaca başladığını söyledi

Fotoğraf: Twitter @AmichaiStein1

Suriye'de 2011'de başlayan iç savaşla tanınan Beyaz Baretliler'in destekçisi eski İngiltere istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier, İstanbul'daki evinin yakınlarında ölü bulundu.

Eski MI6 görevlisi Le Mesurier'in cansız bedeni, Beyoğlu Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi Ali Paşa Medresesi Sokak'ta Kılıç Ali Paşa Camisi'ne sabah namazı için gelen vatandaşlar tarafından bulundu. 

Polis ve sağlık ekiplerinin çağrılmasının ardından Le Mesurier'in hayatını kaybettiği belirlendi.

Üzerinden kimliğini belirlemeye yarayacak herhangi bir belge çıkmayan ceset, yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Polis ekiplerince yapılan araştırmada, söz konusu cesedin eski İngiliz askeri istihbarat görevlisi 48 yaşındaki James Gustaf Edward Le Mesurier'e ait olduğu anlaşıldı.

Eşi: Pencereden baktığımda onu yerde yatar halde gördüm

Le Mesurier'in eşinin olayla ilgili ifadesine başvuruldu. Eşi, şunları söyledi:

Son dönemlerde aşırı stres rahatsızlığı nedeniyle uyku ve psikolojik ilaç kullanmaya başladı. 2-3 gün önce Adalar'da bulunan evde yine aşırı strese bağlı rahatsızlığı nedeniyle iğne ve ilaç tedavisi alarak sağlık kuruluşuna yakın olma amacıyla homeofis olarak kullandığı bu adrese geldik. Dün saat 04.00 sıralarına kadar eşimle uyanıktık. Birlikte uyku ilacı aldık. Saat 05.30 -06.00 sıralarında kapının dışarıdan çalınması üzerine uyandım. Eşimi görmemem üzerine 3. katta açık olan pencere camından baktığımda onu yerde yatar halde gördüm.

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği de Le Mesurier'in ölümüyle ilgili açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, "Beyoğlu ilçemiz Kemankeş Karamustafapaşa Mahallesi'nde, bugün sabah saatlerinde meydana gelen, İngiliz uyruklu James Gustaf Edward Lemesurier isimli şahsın ölüm olayı ile ilgili geniş kapsamlı idari ve adli tahkikat başlatılmıştır." denildi.

Beyaz Baretliler'den açıklama

Beyaz Baretliler’in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada “İnsani yardım organizasyonu Mayday Rescue’nun kurucusu ve direktörü James Le Mesurier’in İstanbul Tophane’de pazartesi sabah saatlerindeki ölümünü şok ve üzüntü içerisinde öğrendik. Mayday, Beyaz Baretliler’i destekleyen kuruluşlardan biridir” denildi. 
 


Hollanda merkezli arama kurtarma örgütü MayDay Rescue, 2014’te kurulmuştu. 

Emniyet: İlk bulgular intihara işaret ediyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaynakları ise Sözcü gazetesinin internet sitesine verdiği bilgide ilk bulguların intihara işaret ettiğini söyledi.

Silah ve bıçak izi yok

Sabah gazetesi ise, İngiliz konsolosluğu'na yakın bir noktada Kemankeş Mahallesi'ndeki üç katlı binanın bahçesinde ceset gören vatandaşların durumu polise ihbar etmesi üzerine Le Mesurier’in öldüğünün ortaya çıktığını belirtti.  Gazete, polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde Le Mesurier’in vücudunda silah ve bıçak izine rastlanmadığını da aktardı.


Independent Türkçe, Sabah, Sözcü, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU