People’s Choice Awards BTS'e ödül vermedi, sosyal medya yıkıldı

BTS ARMY’nin tepkisinin ardından People’s Choice Awards, Twitter’ın en çok konuşulanları arasında yer aldı

Adı rekorlarla anılan BTS'nin hayran oylarıyla verilen ödüllerde geride kalması pek rastlanan bir durum değil (AP)

Dünyaca ünlü K-Pop grubu BTS’in dün gece gerçekleşen 2019 People’s Choice Awards’tan (Halkın Seçimi Ödülleri) eli boş dönmesi grubun hayranlarını kızdırdı.

BTS törende En İyi Grup, En İyi Müzik Klibi ve En İyi Konser Turu kategorisi olmak üzere toplamda üç dalda aday olmuştu. Grubun rakipleri Taylor Swift, the Jonas Brothers, Blackpink ve Ariana Grande gibi isimlerdi. Gecenin sonu, kendilerini ARMY diye adlandıran BTS hayranlarının umduğu gibi sonuçlanmadı.

BTS aday olduğu kategorilerin hepsinde tüm ödülleri Blackpink’e kaptırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BTS’in Nisan 2019’da piyasaya sürdüğü albümü Map of the Soul: Persona, grubun Billboard 200’ün bir numarasına yükselen üçüncü albümü olma özelliğini taşıyor. BTS’in Love Yourself: Speak Yourself konser turuysa 2019’un en yüksek kazançlı konser turlarından biri oldu. BTS’in hayran oylarıyla verilen ödüllerde daima kazanan olduğu da bir gerçek. Grup Billboard Music Ödülleri’nde 2017’den bu yana her yıl sosyal medyada en popüler sanatçılara verilen 'Top Social Artist' ödülünü alıyor.

Hal böyleyken grubun en azından bir ödülü eve götüreceğine inanan BTS ARMY, törenin ardından Twitter'da öfkesini dile getirdi.

Bir kullanıcı En İyi Grup ödülünü Blackpink’in kazanmasına dair şaşkınlığını dile getirirken bir diğeriyse şu ifadeleri kullandı:

BTS bu ödülü gerçekten hak etmişti. Pek çok kişi için çok şey yaptılar ve her gün insanların hayatlarını etkilemeye devam ediyorlar. Blackpink için mutluyum ama BTS 7 yıllık bir grup ve şu anda bulundukları noktaya gelmek için çok çalıştı. Biz BTS’i seçiyoruz.

 

 

Bir başka kullanıcı da Blackpink’i sevdiğini ama popülerliği göz önüne alındığında BTS’in muhtemelen daha fazla oy aldığını düşündüğünü belirtti.

 

 

Bir Twitter kullanacısı şunları yazdı:

Yani bana diyorsunuz ki dünya çapında stadyum konserleri düzenleyerek fırtınalar koparan, milyonlarca albüm satışına ulaşan ve böyle bir kültürel etki yaratan grup, en iyi grup ödülünü kaybetti. Bu nasıl mantıklı olabilir?

BTS’in dünyanın en büyük müzik grubu olduğunu söyleyen bir kullanıcı, “Sürekli rekor kırıyor, yılın en çok satan albümlerinden birine imza atıyor, Spotify’da en çok dinlenenlerden biri oluyor, saniyeler içinde binlerce konser bileti satıyor ve hala sanki hiçbir şeymiş gibi muamele görüyor” diye belirtti.

BTS ARMY, oy verme işlemini de son derece ciddiye almıştı. Hayranlar BTS’in Twitter’daki oylamasını günlük takip etmişti. Üstelik bu rakamlara göre grup önde gidiyordu.

Tek oy verme platformu Twitter olmasa da (People’s Choice Awards web sitesinden de oy işlemi gerçekleştirilebiliyordu) hayranlar yine de BTS’in Twitter oylamasında bu denli önde olması nedeniyle sonucu tuhaf buldu.

Bir hayran bu duruma değinerek şu ifadeleri kullandı:

Blackpink’in bu ödül için BTS’yi geçmiş olmasının imkanı yok. @peopleschoice bir açıklama yapmanız gerekiyor.

 

 

Bazı BTS hayranlarıysa yaptıkları araştırma sonucunda People’s Choice Awards’ın kurallarına göre, hayranların aslında “potansiyel kazanan” için oy verdiğini, kazananların nihayetinde ödül törenini düzenleyen medya şirketi NBCU tarafından belirlendiği bilgisine ulaştı.

Bir kullanıcı şunları yazdı:

People Choice Awards denen ödül programını izlediğim için kendimi yumruklamak istiyorum. Kuralları gereği kazananlar belirlenirken son sözü söyleme hakları var. Yani gelecek yıl bu ödül için oy vermekle vakit harcamayacağım.

Ödül törenini düzenleyen E! kanalından henüz tepkilere ilişkin bir açıklama gelmedi.

Elite Daily

 

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU